Život

Stefan Simić: Lejla živi u Lidiji, a Lidija u Lejli, smrt nije kraj

Stefan Simić: Lejla živi u Lidiji, a Lidija u Lejli, smrt nije kraj
Foto: Facebook | Stefan Simić: Lejla živi u Lidiji, a Lidija u Lejli

BEOGRAD – Stefan Simić, pisac iz Beograda poznat po rječju koja ulijeva nadu u bolje sutra i vraća vjeru u čovjeka nedavno se na društvenim mrežama osvrnuo i na slučaj iz Bijeljine koji baš kao i Stefanove priče pokazuje da smisao itekako postoji.

"Mislio sam da nijedna prerana smrt nema smisla i da se sve završava sa tim. Kraj, gotovo. A onda sinoć saznam nastavak priče moje drugarice Lejle, iz Bijeljine. Bez koje smo ostali pre šest godina. Mislio sam gotovo. Nikada više neću čuti za nju. To je to.

Premalo godina da ostavi nešto iza sebe, otišla u 20-toj. Iako je bila sjajan novinar, divno svirala gitaru, pevala", opisao je Stefan svoju drugaricu Lejlu čija je jetra presađena Lidiji Stojanović (35), inženjeru arhitekture iz Beograda.

"Onda otkrijem u javnosti devojku koja je dobila njenu jetru. I tako uspela da preživi

Neko drugi je dobio Lejlin bubreg, Lejla živi preko njih", dodaje Stefan.

Nakon šest godina Lejlina mama je saznala kome je preseđena jetra njene ćerke, čula se sa devojkom u kojoj prepoznaje Lejlu.

"Nema veće humanosti nego spasiti nečiji život, kada znaš da neko živi zahvaljujući nekom tvom. Lejla živi i žive svi oni koji su uradili slično da i kada odeš ostaješ.

Hvala Lejli iz Bosne, hvala Lidiji iz Beograda. Još jedan dokaz da nije najvažnija ni vera, ni nacija i da smo stvoreni od istog tvorca. A to je majka priroda. Zato Lejla živi u Lidiji, a Lidija u Lejli. Mi smo jedno", dodao je Simić.

Lidija sada koristi svaku priliku da podsjeti na važnost širenja svijesti o donorstvu i da poruči onima koji čekaju organ da ne gube nadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije