Život

U Doboju među 28 kadeta i jedna djevojka

U Doboju među 28 kadeta i jedna djevojka
Foto: N.N. | U Doboju među 28 kadeta i jedna djevojka

DOBOJ - Dvadesetpetogodišnja Aleksandra Alvirović jedina je djevojka među 28 kadeta koji su započeli praksu u organizacionim jedinicama Policijske uprave Doboj.

Alvirovićeva je raspoređena u Policijskoj stanici Doboj 1 na pozornoj djelatnosti, a za posao policijskog službenika se, kaže, lako odlučila jer joj je otac pripadnik MUP-a RS i radi kao krim-tehničar.

"Odmalena prateći njegov dugogodišnji rad i ja sam odlučila da upišem policijsku akademiju. Najteže je možda za savladati neki praktični dio zbog toga što treba duže vremena da se stekne rutina da bi se moglo vladati naoružanjem", kaže Alvirovićeva.

Najbolji među dobojskim kadetima je dvadesetogodišnji Darko Đekić.

"Mene je izdvojilo od ostalih kolega to što sam bio zainteresovan da više učim, ali i ostale kolege su se takođe trudile i dale svoj maksimum", iskren je Đekić.

To što je najbolji u klasi, njemu će otvoriti vrata svih organizacionih jedinica u PU Doboj.

"Po završetku pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita će imati pravo da izabere organizacionu jedinicu gdje želi raditi", izjavio je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Kadeti praksu obavljaju u policijskim stanicama Doboj 1 i 2, Modriča, Derventa i Teslić, a tokom narednih šest mjeseci će se upoznati s poslovima kriminalističke i saobraćajne policije, upravno-pravnih poslova, protivpožarne zaštite i svih drugih poslova koje obavlja policija.

Nakon pola godine slijedi pripravnički staž u istom trajanju, a potom i polaganje stručnog ispita.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije