Život

Zoran Mijić Mrmi po deseti put spasio život, ovaj put na terenu

Zoran Mijić Mrmi po deseti put spasio život, ovaj put na terenu
Foto: Arhiva | Zoran Mijić Mrmi po desti put spasio život, ovaj put na terenu
N.N.

KOZARSKA DUBICA - Zoran Mrmi Mijić ne prestaje da šokira javnost svojim djelima. Ovaj humanitarac, sportski radnik, golman, juče je po deseti put spasio život, otrgnuvši jednu mladost iz čeljusti smrti.

Naime, u Kozarskoj Dubici igrana je utakmica omladinske lige između Borca i Ljubića, kada je u 15. minutu kao pokošen pao 17-ogodišnji prvotimac domaće ekipe Ajdin Spahić.

Luda sreća jeste što je na utakmici bio Mijić, koji je utrčao na teren, i odmah mu pokušao izvući jezik, da ne dode do gušenja, i iz drugog puta je uspio. Spahić je nakon pružene prve pomoći na samom terenu prebačen u dubički Dom Zdravija, zatim u Bolnicu u Gradišku, a potom i u UKC Republike Srpske u Banjaluku.

"Iz drugog puta sam uspio izvući jezik. Ajdin je krkljao, sva ruka mi je od ujeda, morao sam i ja u Hitnu na previjanje, ali najvažnije da smo pomogli dječaku", istakao je heroj Mijić, prenosi pravdabl.com.

Otac dječaka Jasmin, izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji pružnja pomoći Ajdinu.

"Velika zahvalnost Zoranu, ali i svima koji su pomogli. Ajdin se osjeća stabilno, ali iz predostrožnosti prebačen je u UKC Republike Srpske. Najvažnije, da je sve dobro", naglasio je Jasmin Spahić.

Tužna priča sa fudbalskog terena, na svu sreću sa srećnim krajem.

Podsjetimo, Zoran Mijić Mrmi prethodno devet puta se našao situaciji da nekom spasi život, bilo to na fudbalskom terenu ili na ulici. 

Mrmiju je 2017. godine nagrada uručena u sklopu manifestacije "Ličnost godine", koju organizuju "Nezavisne", a opširnije možete pročitati na ovom linku.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije