Svijet životinja

Ako ne želite dlake po kući, ovo je pet rasa pasa koji se malo linjaju

Ako ne želite dlake po kući, ovo je pet rasa pasa koji se malo linjaju
Foto: Pixabay/Ilustracija | Ako ne želite dlake po kući, ovo je pet rasa pasa koji se malo linjaju

Ako je neko u vašoj porodici alergičan na pse ili jednostavno ne želite svakodnevno usisavati dlake, kao ni da vam automobil i odjeća budu "ukrašeni" njima, postoje pasmine pasa koje se linjaju manje od drugih.

Većina pasa se linja, a to je normalan način da se oslobode oštećene ili stare dlake. PetMD ističe da bi neki psi mogli ostavljati više dlaka za sobom u zavisnosti od godišnjeg doba ili kada su bolesni, pod stresom, imaju alergijsku reakciju ili iritaciju kože.

Jerry Klein, glavni veterinar Američkog kinološkog kluba, za Dailypaws.com preporučio je pasmine pasa zbog kojih nećete morati prečesto uključivati usisivač.

Cairn terijer

Kao i većina terijera, naklonjeni su porodici i lojalni su. Ovo su psi koji vole biti zaposleni pa im dajte mjesto za kopanje i biće sretni. Iako imaju dvostruku dlaku, vanjska strana je žilava, što smanjuje linjanje.

 

Coton de Tulear

Mali bijeli psi s dugom dlakom razigrani su i imaju sjajan karakter. Potrebno im je malo više vremena pri kupanju, što im pomaže da se ne linjaju, ali vole vašu pažnju.

 

 

 

Lagotto Romagnolo

Najpoznatiji po njušenju tartufa u svojoj rodnoj Italiji, Lagotto svoj izgled plišanog medvjedića dobija zbog duge dlake s kovrčama nalik na kosu. Lagotto je pametna, nezahtjevna i atletska pasmina velikog srca.

 

 

 

Maltezer

Sitna, nježna i šarmantna rasa s bijelom svilenkastom dlakom, maltezeri zahtijevaju posvećeno održavanje kako bi zadržali svoj izgled. Srećom, ova rasa je još jedna vrsta malih pasa koji se ne linjaju mnogo, što ostavlja više vremena za igru ​​umjesto za čišćenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@bombaram__e)

 

Portugalski vodeni pas

Srodni pudlicama, portugalski vodeni psi su atletični, zabavni, željni udovoljavanja i sjajni članovi porodice. Imaju gustu, valovitu dlaku u mnogim upečatljivim bojama i kombinacijama s bijelom, a takođe se jako malo linjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije