Svijet životinja

Bebi bum u Zoo vrtu na Paliću: Lavica Kiara na svijet donijela četvorke

Bebi bum u Zoo vrtu na Paliću: Lavica Kiara na svijet donijela četvorke
Foto: zoopalic.com | Bebi bum u Zoo vrtu na Paliću: Lavica Kiara na svijet donijela četvorke

Mlada lavica Kiara tokom noći donijela je na svijet četiri bebe, malene laviće što je pravi bum čak i u carstvu životinja!

U Zoološkom vrtu na Paliću, u kom je Kiara rođena prije tri godine, su svi presrećni i kažu za "Blic" da je sve prošlo u najboljem redu i da su i majka i prinove dobro.

"S obzirom da se sve desilo tokom noći, da ona juče nije ušla u unutrašnji ispust, to je bio predznak da je porođaj u toku. Jutros su timaritelji prvi primetili da se omacila i da je na svet donela četiri mladunčeta. Oni su dobro. Veterinar neće ulaziti kod njih dok se sve pokazuje da je sve u redu. Sada je važno da nastavi lepo da jede, da ima puno mleka za njih četvoro. Čekamo da porastu i da za par meseci saznamo kog su pola", kaže portparol Zoološkog vrta na Paliću Jelena Toljagić.

Kako nalaže tradicija u ovom Zoološkom vrtu, kada se bude znao pol mladunčadi, biće javno oglašen izbor njihovih imena i kao i ostale životinje imaće svoje kumove.

"Kiara je mlada lavica. Inače, one imaju jedno do dva mladunčeta, zato je ovo zaista prelepo i nas je zateklo. Bebe i majka, i druga dva lava su zajedno. Male premešta i šeta, a posetioci koji su tu ih već mogu videti", kažu u Zoo vrtu.

Inače, kod lavica kao i kod domaćih mačaka, trudnoća traje 70 do 75 dana. U slučaju Kiare se znalo da će uskoro postati majka, ali niko nije mogao da pretpostavi da će postati majka četvorki.

Nedavno je u Zoološkom vrtu obnovljeno "usvajanje" životinja, i kako nam je rečeno, Kiara je takođe jedna od usvojenica.

Svi lavovi su bili 'usvojeni' već u prvim danima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije