Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Bilećanin ulovio soma od 30 kilograma

Bilećanin ulovio soma od 30 kilograma
Foto: N.N. | Bilećanin ulovio soma od 30 kilograma
Vesna Duka

BILEĆA - Bilećanin Aleksandar Denda ulovio je na Bilećkom jezeru soma dugačkog oko 1,80 metara i teškog više od 30 kilograma.

Priznaje da soma nije mogao izvući sam, već mu je pomogao prijatelj Darko Nosović.

“Borba ipak nije trajala dugo, oko petnaestak minuta, jer mi je pomogao prijatelj, a imali smo i kvalitetnu opremu”, kaže Denda.

Dodaje da ovo ipak nije njegov najveći ulov, jer su ranijih godina oba ova mladića lovila i  mnogo veće primjerke, čak i do 70 kilograma, a na Bilećkom jezeru su se lovili i somovi teški više od stotinu kilograma.

Među rekorderima Bilećkog jezera, koji su se približili ulovu od stotinu kilograma, bio je i nedavni “kapitalac” Bilećanina Milana Vujovića, čiji je som bio težak 90 kilograma i dugačak 230 centimetara, ali za Bilećanima ne zaostaju ni Trebinjci, među kojim je Slobo Spaić, čiji rekord iznosi som od 85 kilograma.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije