Svijet životinja

Bivšoj Playboy zečici ukraden najveći zec na svijetu

Bivšoj Playboy zečici ukraden najveći zec na svijetu
Foto: Printscreen YouTube | Bivšoj Playboyevoj zečici ukraden najveći zec na svijetu

Britanska policija pozvala je sve očevice da pomognu nakon što je u Engleskoj ukraden "najveći zec na svijetu", koji je kao takav evidentiran u Ginisovoj knjizi rekorda, a njegova vlasnica nudi izdašnu nagradu za informaciju ili za povrat svog ljubimca.

Policija je objavila da je Darius, više puta nagrađivani kontinentalni zec, dugačak 129 centimetara, nestao u noći na nedjelju iz ograđenog prostora smještenog u vrtu kuće svojih vlasnika u Stoultonu, u britanskom Vorsesterširu.

Dariusova vlasnica Anet Edvards je na Twitteru za povrat svoj ljubimca poštenom nalazniku obećala nagradu u iznosu od 1.000 funti, dodavši da je 11 godina stara životinja prestara za razmnožavanje.

"Svaka je životinja jedinka koja se ne može zamijeniti", rekla je Edvards, 68-godišnja bivša Playboyeva zečica, za Daily Telegraph.

Edwards je rekla i da zbog svojih godina Darius ima poseban režim prehrane bez kojega bi mogao i uginuti.

U aprilu 2010. Darius je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži zec na svijetu.

Edvards je kao bivša Playboyeva zečica na naslovnice tabloida dospjela prije desetak godina, kad je platila 10.000 dolara za razne estetske zahvate kako bi što više ličila animiranom liku Jesiki Rabit.

Anet na svog ljubimca godišnje potroši oko 5.000 funti jer on u godinu dana pojede oko 2.000 mrkvi i 700 jabuka, ali  Darius za hranu uglavnom zarađuje sam jer Edvards njegova pojavljivanja u TV emisijama naplaćuje i do 500 funti po nastupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije