Svijet životinja

"Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK

"Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK
Foto: N.N. | "Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK
N.N.

MOSTAR - Predstavništvo Fondacije "Dogs Trust" u BiH organizovalo je u srijedu svoj prvi javni događaj u Mostaru povodom širenja podrške na Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) i pokretanja dva najveća programa - Program edukacije školske djece i Program sterilizacije pasa u ovoj regiji.

"Programi Predstavništva Fondacije 'Dogs Trust' se u svim regijama djelovanja, što je oko 61 odsto teritorije BiH, provode uz angažman i saradnju lokalnih nevladinih organizacija i odobrenje relevantnih lokalnih vlasti, a 'Dogs Trust' programi u ovom kantonu će se provoditi u partnerstvu s nevladinom organizacijom 'Animal Care Center' iz Mostara", saopšteno je iz ove fondacije.

U događaju su, kako navode, uživali brojni vlasnici pasa sa svojim ljubimcima, kao i drugi prijatelji i ljubitelji životinja, a za najmlađe posjetioce organizovana je edukativno-zabavna radionica o bezbjednosti u kontaktu sa psima i u blizini pasa.

Centralni događaj koji je zabavio i obradovao mnoge bio je nagradno izvlačenje i prezentacija "Dogs Trust" stručnjaka za obuku pasa koji je vlasnicima pasa govorio o tome koliko je, pored fizičke, za zdravlje i ponašanje ljubimaca važna i mentalna stimulacija pasa, te je ovom prilikom objasnio i korištenje jedne od glavnih nagrada - puzle za pse.

Pet dobitnika glavnih nagrada - učesnika Facebook takmičenja, su kroz izvlačenje iz staklene kugle osvojili vrijedne nagrade, uključujući vaučer u vrijednosti od 20 KM u prodavnici "Svijet ljubimaca", puzle za pse, igračku za pse "Kong", podlogu za pse za svoj automobil, te povodac, ogrlicu...

Pored nagrada i korisnih brošura i letaka, svi posjetioci su na info-pultovima mogli iz prve ruke dobiti informacije o sterilizaciji pasa.

"Program edukacije školske djece već je počeo u osnovnim školama širom kantona, kao i testna faza kampanja masovne sterilizacije napuštenih pasa, dok se kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih pasa planiraju za septembar", navode iz Fondacije "Dogs Trust".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije