Svijet životinja

"Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK

"Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK
Foto: N.N. | "Dogs trust": Druženjem obilježeno širenje podrške na HNK

MOSTAR - Predstavništvo Fondacije "Dogs Trust" u BiH organizovalo je u srijedu svoj prvi javni događaj u Mostaru povodom širenja podrške na Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) i pokretanja dva najveća programa - Program edukacije školske djece i Program sterilizacije pasa u ovoj regiji.

"Programi Predstavništva Fondacije 'Dogs Trust' se u svim regijama djelovanja, što je oko 61 odsto teritorije BiH, provode uz angažman i saradnju lokalnih nevladinih organizacija i odobrenje relevantnih lokalnih vlasti, a 'Dogs Trust' programi u ovom kantonu će se provoditi u partnerstvu s nevladinom organizacijom 'Animal Care Center' iz Mostara", saopšteno je iz ove fondacije.

U događaju su, kako navode, uživali brojni vlasnici pasa sa svojim ljubimcima, kao i drugi prijatelji i ljubitelji životinja, a za najmlađe posjetioce organizovana je edukativno-zabavna radionica o bezbjednosti u kontaktu sa psima i u blizini pasa.

Centralni događaj koji je zabavio i obradovao mnoge bio je nagradno izvlačenje i prezentacija "Dogs Trust" stručnjaka za obuku pasa koji je vlasnicima pasa govorio o tome koliko je, pored fizičke, za zdravlje i ponašanje ljubimaca važna i mentalna stimulacija pasa, te je ovom prilikom objasnio i korištenje jedne od glavnih nagrada - puzle za pse.

Pet dobitnika glavnih nagrada - učesnika Facebook takmičenja, su kroz izvlačenje iz staklene kugle osvojili vrijedne nagrade, uključujući vaučer u vrijednosti od 20 KM u prodavnici "Svijet ljubimaca", puzle za pse, igračku za pse "Kong", podlogu za pse za svoj automobil, te povodac, ogrlicu...

Pored nagrada i korisnih brošura i letaka, svi posjetioci su na info-pultovima mogli iz prve ruke dobiti informacije o sterilizaciji pasa.

"Program edukacije školske djece već je počeo u osnovnim školama širom kantona, kao i testna faza kampanja masovne sterilizacije napuštenih pasa, dok se kampanje besplatne sterilizacije vlasničkih pasa planiraju za septembar", navode iz Fondacije "Dogs Trust".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije