Svijet životinja

Egzotični albino piton stigao u Pionirsku dolinu

Egzotični albino piton stigao u Pionirsku dolinu
Foto: KJKP PARK SARAJEVO | Egzotični albino piton stigao u Pionirsku dolinu

Još jedna nova životinja doselila je u sarajevski zoološki vrt, popularnu Pionirsku dolinu. Riječ je o vrlo egzotičnoj i nevjerovatno lijepoj kraljici zmija, albino pitonu.

Duga, nevjerovatno lijepa, egzotična, presijava se, a njene zlatno do sniježno bijele boje prekrasno djeluju na namještaju njenog novog doma. 

Nova kuća spremna ju je čekala u terariju u Pionirskoj dolini, koji će u buduće dijeliti s drugim reptilima. Duga je gotovo dva metra, mlada, a već teška preko 20 kilograma. 

Vrlo brzo nakon što je vrlo damski napustila svoju transportnu kutiju, zagospodarila je kao prava kraljica svojim velikim tererijem, provjerila je li sve pod kontrolom, šta se nalazi u maloj fontani u ćošku, iza drvenih panjeva, je li grijanje u prostoriji na adekvatnoj razini, jer ona mora imati potpun tretman kako i dolikuje. 

Posjetioci koji su danas došli u Pionirsku dolinu bili su oduševljeni njenom ljepotom, ali i veličinom, a bit će tako već i sutra, jer se nalazi u objektu koji je dostupan svim posjetiocima tokom rada Pionirske doline. 

U njenoj egzotičnoj ljepoti posjetioci će moći uživati i tokom zime. Iako je djelovala kao da u sarajevskom terariju živi već dugo vremena, ipak će u narednim danima biti proveden potpuni tretman njenog privikavanja.

Međutim to neće biti prepreka za posjetioce da je već sutra od 8,00 sati upoznaju i dive se njenoj ljepoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije