Svijet životinja

Farmeri napali veganku i optužili je za smrt 90 zečeva

Farmeri napali veganku i optužili je za smrt 90 zečeva
Foto: Ilustracija | Farmeri napali veganku i optužili je za smrt 90 zečeva

Britanska veganska aktivistkinja 'Mythical Mia' optužena je za smrt više od 90 zečeva koje je pokušala da spasi sa farme u Španiji.

Njena 'spasilačka misija' kod Barselone pretvorila se u katastrofu jer su neke od 'spašenih' životinja bile majke koje su tek okotile mlade pa su oni ostali bez hrane.

Farmeri su zato stotinjak zečeva morali eutanizirati. Još pet skotnih zečica je uginulo, a mnoge su još zbog stresa izgubile mladunce koje su nosile, piše "The Sun".

Mia tvrdi da su farmeri nju i njene pomagače lovili sat vremena pa čak i pucali razbivši joj pritom staklo na automobilu.

"Jurili su nas, pucali, prozor se razbio, a komadići stakla posjekli su me po licu. Svuda je bilo krvi. Uprkos svemu, sretna sam, jer sam spasila 16 zečeva. Vrijedilo je", kaže Mia koja kaže kako nisu ostavili male zečeve bez majki jer su spasili samo mlade zečeve.

Policija je u svom izvještaju navela kako je staklo na prozoru vjerovatno razbijeno nekim "čvrstim objektom", a ne metkom te da su Mia i ostali aktivisti 'spasili' 14, a ne 16 zečeva, prenosi "24sata.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije