Svijet životinja

Fondacija "Dogs Trust" nagradila jablaničke spasioce

Fondacija "Dogs Trust" nagradila jablaničke spasioce
Foto: Dogstrust.ba | Fondacija "Dogs Trust" nagradila jablaničke spasioce

Godišnja nagrada za humanost prema životinjama Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH 2017.godne pripala je Gorskoj službi spašavanja Jablanica.

Sekretaru službe, Jusufu Omerovićue uručen je simbolični vaučer s iznosom nagrade u vrijednosti od 5.000 KM, te Plaketa i Dogs Trust medalja za humanost prema životinjama.

Nagrada koja će biti dostavljena Službi se sastoji od:

  • Pet (5) GPS uređaja marke Garmin eTrex 30 koja će Službi pomoći u bržem i uspješnijem spašavanju;
  • Dva transportna boksa i dva seta za humano hvatanje pasa za sigurnije intervencije spašavanja pasa i drugih životinja;
  • Dogs Trust obuke u humanom hvatanju pasa za cijeli tim.

Svečanosti je prisustvovao cijeli tim Službe, uključujući članove koji su nedavno s brane Jablaničkog jezera spasili psa, lokalni heroji, Dženad Džino, Arman Halebić, Muhamed Idrizović i Bernard Kalinić, te predstavnici lokalnih vlasti, partneri, prijatelji i građani.

Služba je izabrana kao dobitnik Godišnje nagrade zbog brojnih obavještenja građana o spremnosti njenih članova da se uvijek odazovu na pozive za pomoć životinjama čiji život je ugrožen.

Inače, Predstavništvo je ovu tradiciju pokrenulo prošle godine kada je prva Godišnja nagrada pripala Dobrovoljnom vatrogasnom društvu “Vratik” iz Sarajeva!

Godišnja nagrada ima za cilj da pokaže pozitivne primjere pomaganja životinjama u nevolji, posebno psima, bez finansijskog interesa, te da podigne svijest o etičkoj i ljudskoj važnosti humanog postupanja prema životinjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije