Svijet životinja

Ima najduže uši na svijetu i oborio je Ginisov rekord

Ima najduže uši na svijetu i oborio je Ginisov rekord
Foto: Printscreen/YouTube | Ima najduže uši na svetu i oborio je Ginisov rekord
N.N.

Lu, trogodišnja ženka psa iz Sjedinjenih Američkih Država i njene uši rekordne dužine od skoro 34 centimetra predstavljene su u novoj Ginisovoj knjizi rekorda za 2022. godinu.

Ginisova knjiga rekorda nedavno je nagradila trogodišnjeg psa za oboren rekord za "Najduže uši na psu", prenosi People.

Njene uši vise vrlo nisko, pri čemu je svaki "preklop" dugačak oko 34 centimetra. Pas je završio u trci za rekord nakon što ju je njena vlasnica duže vremena posmatrala otkrivši kako se razlikuje od drugih iste pasmine.

Pejdž Olsen je usvojila Lu dok je bila mlađa, a rekla je ekipi iz Ginisa da je to bila ljubav na prvi pogled i da su "ekstravagantno duge" uši doprinijele odluci da je dovede kući.

Luine uši su ostale nezapažene dok ih Olsenova, koja je veterinarski tehničar, nije izmjerila u vrijeme pandemije, kada je imala više vremena da se divi jedinstvenoj osobini svog psa, piše B92.

Ovo zanimanje dovelo je do toga da Olsen prijavi Lu za Ginisovu knjigu rekorda.

Kako je kazala, Lu ne smetaju izdužene uši i ne zahtjevaju posebno održavanje, osim mjesečne provjere čistoće. Rekla je i da se nada da će Luina pobjeda inspirisati ljubitelje životinja da "prihvate jedinstvenost svojih ljubimaca i da ih uvijek vole".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije