Svijet životinja

Kako najlakše ukloniti mačije dlake sa prekrivača i kreveta

Kako najlakše ukloniti mačije dlake sa prekrivača i kreveta
Foto: Ilustracija | Kako najlakše ukloniti mačije dlake sa prekrivača i kreveta

Posjedovanje mačke može da bude izazovno, jer konstantno po stanu morate da sakupljate njenu dlaku.

Vaš namještaj, tepisi i prekrivači su oni na kojima se dlake najviše lijepe i vide, i to može da djeluje vrlo neugledno.

Kako da uklonimo mačije dlake sa prekrivača?

Pranje veša u mašini – Efikasan način da uklonite većinu mačijih dlaka sa prekrivača u vašem domu jeste da ih operete u veš mašini i osušite u mašini za sušenje veša. Ako ne želite da perete svoje jorgane suviše često, preporuka je da preko njih stavite lagani prekrivač ili ćebe na koje će mačka moći da legne kada poželi, a koje ćete zatim moći lakše i češće da perete.

Prekrivači:

Plišano ćebe – mačke vole privlačnu i meku teksturu ove tkanine, zbog čega će manje biti zainteresovane za materijal koji se nalazi ispod njega.

DIY ćebe, pleteno ili od flisa – posebno je popularno među mačkama zbog svoje glatke teksture, a sa njega se ujedno i vrlo lako skidaju dlake.

Tanki pamučni prekrivači - ovi prekrivači su dostupni u svim veličinama i lako se peru u mašini za veš, a osim toga i veoma se brzo suše.

Načini uklanjanja mačjih dlaka?

Specijalan nastavak za usisivač – Usisavanje dlaka sa prekrivača je svakako nešto što biste prvo uradili, međutim da biste ostvarili zadovoljavajuće rezultate trebaće vam odgovarajući nastavak za usisivač. On izgleda kao četka koja sakuplja dlake i ostavlja vaš prekrivač čistim.

Samoljepljiva traka – Ukoliko želite da brzo i lako uklonite i najupornije dlake sa vaših prekrivača, iskoristite široku samoljepljivu traku. Držite krajeve trake zategnute i pritisnite je uz prekrivač, a zatim povucite u suprotnom smjeru kako bi uklonili mačije dlake.

Gumene rukavice – Još jedan trik koji je korisno znati kada imate ljubimicu duge dlake u kući vezan je za korišćenje gumenih rukavica koje koristite prilikom pranja sudova, kada želite da sa vaših prekrivača uklonite mačije dlake. Jednostavno je potrebno da ih navučete na ruke i pređete rukama više puta preko prekrivača, a zatim da ih isperete pod mlazom vode.

(NovostiMagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije