Svijet životinja

Kako od paprike napraviti hranljivu igračku za psa

Kako od paprike napraviti hranljivu igračku za psa
Foto: Pixabay | Kako od paprike napraviti hranljivu igračku za psa

Babura paprika nije samo ukusno povrće, već i sjajna igračka za vašeg psa. Paprika je bogata vitaminima A, C, E, B i luteinom, koji su dobri za kožu, dlaku i oči vašeg ljubimca.

Ova hranljiva igračka za pse je odličan način da pružite svom psu zabavu i zdravu poslasticu.

Paprika je, takođe, hrskava i sočna, pa stimuliše čula ukusa i mirisa vašeg psa.

Evo kako da napravite ovu jednostavnu i jeftinu igračku:

1 . Operite veću baburu papriku, isijecite vrh i izvadite sjemenke i opne. Sada imate papriku u obliku čaše, spremnu da bude napunjena ukusnim sadržajem.

2 . Napunite papriku grčkim jogurtom, smjesom vlažne hrane za pse ili ribljim/mesnim gulašom koji ste samo napravili. Možete dodati i neki drugi sastojak koji vaš pas voli, kao što su živa tikvica, šargarepa, jabuka ili kikiriki puter. Pazite da ne koristite ništa što je otrovno ili štetno za pse, kao što su čokolada, grožđe, crni i bijeli luk. Odozgo pospite granulama za pse i sve zalijte supom.

3 . Stavite napunjene paprike u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći, dok se ne stegnu. Time ćete produžiti vrijeme koje će vašem psu biti potrebno da pojede papriku i spriječiti da se sadržaj prospe.

4 . Izvadite papriku iz zamrzivača i dajte je vašem psu da uživa. Pratite ga dok jede papriku. Ako vaš pas ima osjetljiv stomak, dajte mu za početak samo pola paprika, prenosi "Politikin magazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije