Svijet životinja

Kako to mislite "nije panda"?!

Kako to mislite "nije panda"?!
Foto: N.N. | Ilustracija

Širom Kine postoji na desetine različitih kafića za životinje - mjesta na kojima možete popiti čaj i družiti se sa mačkama, sovama ili rakunima. Ali postoji samo jedan u kojem se možete da se družite sa pandama. Tačnije, "pandama".

Vlasnik jednog kafića u Čengduu, naime, obojio je svojih šest pasa rase čau-čau u karakterističnu crno-bijelu "odoru" džinovskih pandi, prenosi Travel&Leisure.

Kafić Cute Pet Games nalazi se u Chengduu, gradu koji je dom nekoliko uzgojnih centara "pravih" pandi, pa je to razlog zbog kog je vlasnik odlučio da se "okoristi" o najveću turističku atrakciju u regionu nudeći čak i uslugu farbanja pasa njhovim vlasnicima. Potrebno je, inače, oko jednog dana da se čau-čau "pretvori" u pandu.

"Jedno farbanje kućnog ljubimca košta 1.500 juana (oko 212 dolara)", kaže vlasnik i objašnjava da kafić ima posvećen tim stručnjaka, kao i da je boja kvalitetna i da neće naštetiti koži ili dlaci životinja.

Međutim, nekoliko grupa za zaštitu životinja protestovalo je zbog svega ovoga uz tvrdnju da farbanje krzna životinja nije etično kao i da, uprkos drugim tvrdnjama, "to može oštetiti krzno i kožu".

Nakon onlajn pobune javnosti, vlasnik kafića je objavio da više neće nuditi uslugu fabranja pasa. Ipak, što se tiče njegovih panda-pasa, kaže da su njihovi životi mnogo bolji od naših, kao i da su psi veoma zdravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije