Svijet životinja

Lisica Leposava turistička atrakcija u Ovčar Banji

Lisica Leposava turistička atrakcija u Ovčar Banji
Foto: YouTube/Screenshot | Lisica Leposava turistička atrakcija u Ovčar Banji

Leposava, mlada lija, zahvaljujući domaćinu Planinarskog doma u Ovčar Banji, postala je stalni gost. Rado se druži sa turistima, pozira na fotografijama, ali često zna ponešto i da ukrade.

Čim iz šume čuje Slavkov glas stiže na doručak ili večeru. Vjeruje mu i sve što joj ponudi pojede u slast. U podnožju Kablara upoznali su se prije dva mjeseca.

"Ja sam joj bacao hranu daleko, nije htela da priđe. Posle toga se pripitomila i jede mi iz ruke i pozira, naiđu turisti ona izađe tu, slika se. Sad je dobra i svako može da je hrani iz ruke“, navodi Slavko Maletić, domaćin u Planinarskom domu.

Znatiželjna Slavkova riđa drugarica svakog dana provede po nekoliko sati sa gostima Planinarskog doma. U početku je bila nepovjerljiva, ali se sada u pravom smislu odomaćila.

Jedino podvije rep zbog domaćih životinja, ali je to samo na kratko obeshrabri. Leposava često svrati i kod komšija, koji joj nestašluke brzo oproste.

"Ulazi u gepek, penje se preko kola, ukrala tabakeru, krade meredov za pecanje, ja posle idem jurim za njom. Uđe u čamac i pokupi sitne ribice iz kofice i tako. Znači nema šta ne krade. Ja sam nalazio gostima ovde iz Doma ukrade papuče, ukrala kupaći“, kaže Milisav Drmanac iz Ovčar Banje.

U tu priču uvjerio se i snimatelj, jer je sunđer sa mikrofona, koji je Leposava za čas uzela, morao da traži po šumi.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije