Svijet životinja

Ljubimci pokazuju prirodu vlasnika

Ljubimci pokazuju prirodu vlasnika
Foto: N.N. | Ljubimci pokazuju prirodu vlasnika

Psiholozi tvrde da odabir kućnih ljubimaca nije slučajan i da sklonost ka konkretnoj životinji otkriva prirodu i ličnost vlasnika. Evo primjera za prepoznavanje tih karaktera.

Odabir kućnih i drugih ljubimaca nikako nije slučajan. Opredjeljivanje za konkretnu životinju otkriva prirodu i ličnost vlasnika, tvrde psiholozi, navodeći određene primjere.

Mačka

 Mačke obožavaju osobe koje uživaju povremeno da se maze, istovremeno čuvajući svoju nezavisnost. Njima nisu potrebni veliki izlivi emocija, već više vole tihe, intimne trenutke. Osobe oko sebe doživljavaju kao kompleksne misterije koje treba istražiti. Vole svoj dom, dosta vremena provode u njemu i trude se da on bude privlačan drugima.

Pas

 Pse vole oni koji bezrezervno daju i primaju emocije. Obožavaju da su nekome potrebni, zbog čega na njih uvijek može da se računa. Gotovo da se identifikuju sa životinjom koju obožavaju.

Ribe

Ribice biraju osobe koje su naglašene estete. Vizuelan momenat im je veoma važan. Vole vodu, i u njoj osećaju sve bogatstvo pokreta. Teže da putuju radi novih iskustava i da donose djeliće dalekih zemalja u svoj sijvet.

Ptica

Pticama se okružuju oni koji vole jedinstvene i ekscentrične stvari. Imaju sopstveni sistem vrijednosti i veoma su izbirljivi po pitanju ljudi koje vole. Vole privatne šale i apsurdnu stranu življenja.

Konj

 Konje žele oni koji se duboko vežu za određenu osobu i mjesto. Ponekad im se čini da više vole životinju nego svog partnera. A najbolje se osjećaju u društvu osoba koje dijele njihovu strast.

(NN/novosti.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije