Svijet životinja

Ludilo u Konektikatu: Mislili da dva lešinara umiru, a oni posrtali jer su bili pijani

Ludilo u Konektikatu: Mislili da dva lešinara umiru, a oni posrtali jer su bili pijani
Foto: Screenshot/Facebook | Ludilo u Konektikatu: Mislili da dva lešinara umiru, a oni posrtali i padali jer su bili pijani

Dva lešinara nedavno su pronađeni u Konektikatu u stanju "nesposobnosti da održe ravnotežu" i nastavili su da posrću, sa prijetnjom gubitka svijesti prije nego što ih je utočište za životinje preuzelo i utvrdilo da su ptice pijane.

Dana 9. aprila, organizacija "APlaceCalledHope" iz Kilingvorta u državi Konektikat, u saradnji sa Watertown Animal Control, podijelio je na Fejsbuku objavu da je posumnjao na najgore kad je pronašao ptice.

Dva lešinara, koji su pronađeni u tom području, bili su "bukvalno pijani" nakon što su očigledno preturali po kontejneru i pronašli nešto što je "bilo dovoljno fermentisano da izazove tešku intoksikaciju“.

People javlja da zaposleni u ovom Centru za spasavanje životinja u početku nisu mogli da utvrde uzrok nenormalnom ponašanju ptica kojima je, kako su pomislili, život bio ozbiljno ugrožen.

"Watertown Animal Control i svi mi u APCH posumnjali smo na najgore. Svi smo bili veoma zbunjeni dok nismo saznali za detalje njihove priče", kažu stručnjaci iz APCH i dodaju da su "uradili svaki test", da bi se ispostavilo da ptice nisu mogle da lete, ni da stoje, jer su bile previše pijane.

Kako je naknadno objavljeno, pticama koje su dehidrirale bila je potrebna veća količina tečnosti i odmor preko noći, a već sutradan su smazale obilan doručak, prenosi Telegraf.

Kako su naveli zaposleni u rehabilitacionom centru, lešinari su se "vratili kući prije nego što je Centar mogao da postane "ustanova za detoksikaciju".

Fotografije podijeljene na Fejsbuku prikazuju zbunjene ptice u kavezima koje su ubrzo puštene u divljinu, gdje su se "odmah pridružile svojoj koloniji".

"Ako vaše voće ili alkoholno piće završi u kontejneru, dobro zatvorite poklopac, jer će se životinje otrovati ako pronađu i pojedu", savjetuje "APlaceCalledHop" i dodaje da pripiti lešinari nisu mogli da polete i da su pronađeni u pozi u kojoj je jedna ptica nosila drugu na leđima.

"Da li su lešinari izvukli neku pouku iz ove priče?", pita se neko.

"Pijani lešinari nisu laki pacijenti, samo da kažem", dodao je još neko.

Centar za rehabilitaciju je podijelio snimak ptica koje se vraćaju u prirodu, a "trijezni" lešinari odletjeli su do jedne grane i zajedno se smjestili na njoj.

"Hvala spasilačkom timu koji je vratio ovaj dvojac u prirodu", piše u komentarima povodom objave.

"Uživajte u pogledu na trezne crne lešinare koji slobodno lete", piše u postu APCH.

Ovo nažalost nije prvi put da neka ptica nije mogla da poleti jer se napila.

Nacionalno društvo Audubon zapazilo je da intoksikaciju kod naših letećih suseda može biti uzrokovana jedenjem fermentisanog voća, pa su pozvali čitaoce da obavijeste rehabilitacioni centar ako uoče pijanu pticu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije