Svijet životinja

Mafini u koje će se zaljubiti vaši psi

Mafini u koje će se zaljubiti vaši psi
Foto: Screenshot/Youtube/Ilustracija | Mafini u koje će se zaljubiti vaši psi

Vazduh postaje hladniji, lišće šušti i odjednom žudimo za jelima od bundeve i jabuka. Septembar znači povratak omiljenih delicija, a i naši psi mogu uživati u poslasticama s okusom jeseni.

Iako je sljedeći recept napravljen od sastojaka sigurnih za pse, važno je ograničiti broj poslastica koje vaš pas pojede na deset posto dnevnog unosa kalorija.

Mafini od mrkve i bundeve

Dodavanje mrkve jelima koja servirate svom psu pruža veliku prednost. Beta-karoten koji daje boju mrkvi pretvara se u vitamin A, što je dobro za oči vašeg psa.

Pripremite šoljicu integralnog brašna, kašikicu praška za pecivo, pola poljice konzervirane bundeve, 3/4 šalice običnog nemasnog jogurta, jedno jaje, kašiku meda, pet kašikaprirodnog maslaca od kikirikija, pola šoljice sitno narezane mrkve, cimet, đumbir, muškatni oraščić i klinčić. Napominjemo da birate sastojke bez ksilitola, zaslađivača koji se nalazi u nizu proizvoda u vašoj smočnici, a koji je otrovan za pse.

U jednoj posudi pomiješajte suve, a u drugoj mokre sastojke, a zatim ih spojite dodajući naribanu mrkvu. Smjesu stavite u posudice za mafine pa pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 16 do 18 minuta. Poslužite svom psu kolačić tek kada se ohladi.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije