Svijet životinja

Medvjedica služi doživotnu kaznu među 730 opasnih kriminalaca

Medvjedica služi doživotnu kaznu među 730 opasnih kriminalaca
Foto: East2west news | Medvjedica služi doživotnu kaznu među 730 opasnih kriminalaca

Ženka smeđeg medvjeda Ekaterina prije deceniju i po osuđena je na doživotnu kaznu zatvora, koju služi među 730 opasnih kriminalaca u jednom od najstrožih kazahstanskih zatvora.

Ekaterina je osuđena za dva napada na turiste u kampu 2004. godine, nakon što je napuštena od ljudi koji su se za nju brinuli u cirkusu.

Ona je jedini zatvorenik koji služi doživotnu kaznu među 730 robijaša, među kojima ima i ubica osuđenih na 25 godina iza rešetaka.

Istovremeno, ona je jedini ženski robijaš u strogom Kostanej zatvoru u Kazahstanu, piše "The Sun".

Uprava zatvora tvrdi da je medvjedica potpuno promijenila svoj karakter u ovoj ustanovi i da je sada jedna druželjubiva životinja.

"Nije agresivna uopšte. Drugi zatvorenici je stalno posjećuju. Sada se osjeća dobro, vesela je, skače i trči. ", rekao je upravnik zatvora Aslan Medibajev, dodajući da se Ekaterina prije mjesec i po dana probudila iz zimskog sna.

Za razliku od drugih zatvorenika, Ekaterini nisu dozvoljene nikakve posjete iz spoljnog svijeta. Inače, ova medvjedica je postala i zaštitni znak zatvora Kostanej, smještenog oko 435 milja od prijestonice Kazahstana Nur-sultana, bivše Astane.

Ekaterina je osuđebna za dva napada na ljude 2004. godine. Najprije je napala jedanaestogodišnjeg dječaka koji je pokušao da je nahrani, da bi nekoliko dana kasnije napala i čovjeka koji je pijan htio da se rukuje s njom. Obojica su se izvukli sa povredama. Zbog straha da bi napadi mogli da se ponove, vlasti su odlučile da je zatvore doživotno u pomenuti zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije