Svijet životinja

Milijarde buva sa velikim polnim organima uskoro u invaziji na Veliku Britaniju

Milijarde buva sa velikim polnim organima uskoro u invaziji na Veliku Britaniju
Foto: Ilustracija | Milijarde buva sa velikim polnim organima uskoro u invaziji na Veliku Britaniju

Nedavno toplo i vlažno vrijeme stvorilo je u Velikoj Britaniji idealne uslove za prekomjerno razmnožavanje milijardi super-buva sa penisima dva i po puta većim od dužine cijelog njihovog tijela, upozoravaju stručnjaci.

Ova vrsta buve postala je izuzetno otporna na insekticide, i trenutno pravi velike muke kako ljudima, tako i životinjama, piše Dejli mejl.

Stanovicima se savjetuje da redovno pregledaju svoje domove i peru posteljinu na 60 stepeni Celzijusovih, kao i da redovno čiste namještaj, usisavaju tepihe i bacaju kesu iz usisivača u đubre odmah nakon svakog usisavanja, jer ovi maleni insekti obično borave u krevetima i mekanom namještaju.

"Populacija buva rapidno je porasla u poslednjih nekoliko godina, ali bi rizik od invazije mogao ovog ljeta da bude najveći do sada", saopštio je stručnjak za kontrolu štetočina Najdžel Bins.

Osim po bolnim ujedima koji izazivaju svrab, super-buve poznate su i po džinovskim polnim organima, piše list.

"Iako penis od 3,3 milimetra ne zvuči veliko, zapravo je u pitanju dva i po puta veća dužina od cijelog njihovog tijela. Ekvivalent toga kod ljudi bila bi muškost od oko četiri metra", navodi se.uve su takođe prenosioci brojnih bolesti, poput pantljičare i bartoneloze, bakterijske infekcije od koje oboli oko 2.000 osoba godišnje.

U srednjem vijeku, buve su prenosile i bakterije kuge, koja je u 14. vijeku usmrtila skoro četvrtinu stanovništva tadašnjeg kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije