Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Napušteni pas pronašao slijepo mače i preuzeo brigu o njemu

Napušteni pas pronašao slijepo mače i preuzeo brigu o njemu
Foto: N.N. | Napušteni pas pronašao slijepo mače i preuzeo brigu o njemu
N.N.

Društvenim mrežama počele su se dijeliti dirljive fotografije i snimke nastale nedaleko od Slavonskog Broda koje prikazuju prijateljstvo napuštenog psa i mačića.

Ovi su se neobični prijatelji našli u zajedničkoj nevolji, odbačeni na obližnjem smetlištu gdje se često skupljaju ostavljene životinje. Kad je volonterka došla nahraniti pse, jedan od njih je u ustima donio malenog mačića kako bi nahranili i njega.

"Kod mene se nalazi još 30 pasa koji su spašeni s te deponije. Svaki ima svoju priču, nažalost ne dobru. Čekaju već tri godine na domove u mom dvorištu", otkrila je Spomenka koja se za pse brine sama, donirajući svoje vrijeme i svoje dvorište kako bi zbrinula napuštene pse u nadi da će pronaći dom.

Martina je za Index.hr otkrila da se deponija nalazi na prostoru jedne privatne firme koja se, kako tvrdi, brojnih životinja rješava na način da unajmi lovce koji ih ubijaju puškama. Pas i mačić su trenutno pod njihovom njegom, ali traže svoj stalni dom.

"Sve bismo dali samo da oni pronađu dom i trudimo se sklanjati životinje odande budući da je javna tajna kako ih se zapravo rješavaju", kaže ona.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije