Svijet životinja

Neobična potjera na ulicama sibirskog grada, medvjed jurio muškarca

Neobična potjera na ulicama sibirskog grada, medvjed jurio muškarca
Foto: Screenshot / Twitter | Neobična potjera na ulicama sibirskog grada, medvjed jurio muškarca

Uznemirena životinja snimljena je kako juri muškarca ulicom prohladnog sibirskog grada ubrzo poslije bjekstva iz lokalnog hotela.

Bizarni snimak snimljen je u Nižnjevartovsku u zapadnom Sibiru. Mještani su bili zbunjeni nakon što su bili svjedoci prizora mrkog medvjeda koji je lutao ulicama centra grada.

Životinja je bila daleko od svog prirodnog staništa, s obzirom na to da se našla u prilično velikom gradu sa nekih 280.000 stanovnika i da nema šuma u ​​blizini.

Na snimku koji su očevici uspjeli da snime kamerom vidi se čovjek koji je uočava medvjeda dok uznemireno razgovara telefonom, a životinja mu prilazi sve bliže. Slijedi dramatičan trenutak kada počinje da ga juri.

Nakon kratke potjere, čovjek pravi pauzu prelazeći ulicu i ostavljajući svog progonitelja da ga udari autobus koji dolazi.

Srećom, priča se razrešila više ili manje pozitivno za sve učesnike, uključujući i "krznenog momka", tačnije djevojku, jer je kasnije otkriveno da je u pitanju bila ženka medvjeda. Vozilo ju je udarilo, ali je nije ozbiljno povrijedilo zahvaljujući brzim reakcijama vozača autobusa, a ubrzo ju je uspavao i odveo tim za kontrolu životinja, koji je brzo stigao na mjesto događaja.

Prema lokalnim medijima, medvjed nije bio divlja vrsta, već kućni ljubimac, a vlasnik ga je držao u obližnjem hotelu. Policija sada istražuje kako je uspjela da pobjegne i da li su njeni životni uslovi uopšte bili legalni. Navodno je pronađen drugi medvjed u kavezu u istom hotelu.

(Sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije