Svijet životinja

Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona

Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona
Foto: Facebook/Seaside Aquarium | Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona
N.N.

Velika šarena Opah riba nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice. Rijetka riba teška oko 45 kilograma, poznata i kao Moonfish (Mjesečina), otkrivena je na plaži Sunset u gradu Sisajdu.

Riba je rijetka za obalu Oregona, naveli su iz Seaside Aquariuma u objavi na Facebooku, u kojoj su postavili nekoliko fotografija ribe.

Kit Čendler, generalni direktor Seaside Aquariuma, rekao je za CNN da je ovu riba neobično naći na obali Oregona te da je u sjajnom stanju.

"Prilično su kul ribe i obično ih ne viđamo na obali. Bilo je prilično uzbudljivo za lokalno stanovništvo", rekao je Čendler.

Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu (NOAA), o vrstama se malo zna jer žive duboko u okeanu. Vrsta se obično nalazi u umjerenim i tropskim vodama.

Zbog stanja u kojem je pronađena riba, Čendler vjeruje da je na plaži bila manje od sat vremena prije nego što je osoblje akvarijima dobilo obavještenje o tome.

Kako riba nije preživjela čuva se u velikom zamrzivaču, a akvarijum planira sarađivati s jednom lokalnom organizacijom na seciranju ribe kako bi saznali više o toj vrsti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije