Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Nepoznate osobe ubile štene, građani ogorčeni

Nepoznate osobe ubile štene, građani ogorčeni
Foto: Facebook | Nepoznate osobe ubile štene, građani ogorčeni
N.N.

Nepoznata osoba ubila je tokom proteklog vikenda mladog psa u Kistanjama blizu Šibenika.

O tom tužnom događaju izvijestili su na svojoj Facebook stranici volonteri iz udruženja "Šibenske šape" i zagrebačko "Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Ingido", preko koje se organizovalo udomljavanje.

Maleni umiljati psić bio je star samo pet mjeseci i težio je tek deset kilograma. Za njega je bio pronađen smještaj u Zagrebu, a riješen je i problem prevoza do novog doma. Na Facebooku je u jednoj od objava bilo navedeno da ga je potrebno što prije maknuti jer nije siguran od lovaca.

"Ne znamo tko je. Imao je smještaj, imao je prijevoz... Ali nije imao još jedan dan nade. Nađen je ustrijeljen jučer navečer... Mrtav... On nije imao sreće...Zakasnilo se...  RIP maleni… Spavaj mirno", piše u objavi "Šibenskih šapa".

Psić je pronađen nekoliko ulica dalje od dvorišta kuće u čijem se dvorištu zadržavao, a ti ljudi su takođe hranili nesretnog napuštenog psića. Jedna žena oko vrata mu je stavila i ogrlicu protiv buva da se ne bi mislilo da je lutalica.

"Točno tu večer kad je ustrijeljen, pronađen mu je smještaj u Zagrebu i prijevoz do novog doma. Javila sam tim ljudima da ću ujutro doći po njega, ali nismo ga našli. Tražili smo ga sat, dva i jedan nam je čovjek rekao da je pas nađen mrtav par ulica dalje. Taj čovjek, koji ga je navodno stavio u vreću, rekao nam je da je vidio prostrijelnu ranu", ispričala je za portal Šibenik.in anonimna žena koja je došla po psića.

Kako se saznaje u policiji, slučaj im još uvijek nije prijavljen, ali iz Policijsake stanice u Šibeniku proslijediće informacije u Knin.

Inače, Zakonom o zaštiti životinja koji je u Hrvatskoj stupio na snagu 2017. godine, strogo su propisani uslovi pod kojima je dozvoljeno usmrtiti životinju, a to smiju učiniti samo vlasnik ili veterinar. Usmrćivanje šteneta koje je imalo osiguran novi dom nije dozvoljeno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije