Svijet životinja

Odbjegli bijeljinski kengur Koki Kol umakao i dronu

Odbjegli bijeljinski kengur Koki Kol umakao i dronu
Foto: wikipedia.org | Odbjegli bijeljnski kengur Koki Kol umakao i dronu

BIJELJINA - Kengur Koki Kol, najpoznatiji bijeljinski bjegunac, nedavno je umalo uhvaćen u jednom plasteniku, koji je, međutim, bio šupalj pa je ova životinja uspjela pobjeći, a zatim je podignut i dron, ali bez uspjeha.

Potvrdio je to za "Nezavisne novine" Nikola Tanasić, vlasnik ranča na kojem je ovaj kengur oko godinu dana bio prava turistička atrakcija.

"Prije desetak dana kengur je bio uhvaćen u jedan plastenik koji je bio šupalj i on je uspio pobjeći. U roku od deset minuta dignut je dron, ali kengur nije uočen, što nam pokazuje njegovu brzinu kretanja", rekao je Tanasić.

Mreže i dronove, kako ističe, dobili su od Civilne zaštite, koja se odazvala pozivu u pomoć.

U pomoć su im, ističe, pritekli i lokalni lovci koji su im ponudili dvije puške s injekcijama za uspavljivanje.

"Problem je taj što - kad bismo ugledali kengura i dok bi puška stigla - on bi otišao kilometar-dva dalje. Male su šanse da osoba koja ga vidi ima pušku kod sebe", ističe Tanasić.

Kako dodaje Tanasić, cilj je da kengur bude što prije pronađen i zbrinut jer dolazi zima. Naime, kengur kao tropska životinja ne bi preživio zimu u divljini.

Tanasić isključuje mogućnost da je Kokija Kola neko prisvojio, samim tim jer je viđan. Osim toga, brz je pa ga niko ne može ni uhvatiti.

Kengura su, kako Tanasić podsjeća, dobili na poklon od prijatelja iz Češke i, uz ostale životinje koje posjeduju, napravili su mali zoološki vrt.

"Turisti su bili oduševljeni kad smo nabavili kengura jer ga je veoma teško vidjeti na našim prostorima, pogotovo što je kod nas bio pušten i turisti su mogli slobodno da mu priđu. Danas se raspituju da li imamo informacija o njemu, da li je pronađen i slično", dodao je Tanasić.

Podsjetimo, kengur Koki Kol nestao je sa ranča Tanasića prije nekoliko mjeseci. Kako kažu, pobjegao je dok su se djeca igrala s njim, a kapija je ostala otvorena.

Potrazi su se priključili stanovnici Semberije, od najmlađih pa do najstarijih. Vlasnici su ponudili novčanu nagradu onome ko uspije da uhvati Kokija Kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije