Svijet životinja

Otvorena izložba pasa mješanaca u Novom Sadu

Otvorena izložba pasa mješanaca u Novom Sadu
Foto: Srna | Otvorena izložba pasa mješanaca u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je otvorena sedma Izložba pasa mješanaca "Novi Sad 2022", koja je i svojevrstan i poziv ljudima dobre volje da u svojim domovima pruže utočište ovim životinjama bez rodovnika.

"Ova izložba je prilika da svi ljudi dobre volje, koji imaju uslove, udome neku od ovih lepih i pametnih životinja, pruže im siguran dom i steknu iskrenog i vernog prijatelja", rekao je član Gradskog vijeća za komunalne poslove Zdravko Jelušić, otvarajući izložbu.

On je naveo da su u Novom Sadu prošle godine udomljena 163 mješanca, što je najveći broj u posljednjih nekoliko godina.

Psi su se tokom izložbe takmičili u deset kategorija, a jedan je mogao biti prijavljen u najviše tri kategorije. Pobjednici iz svih kategorija prošli su u finalno takmičenje u kojem su se birala prva, druga i treća "najkera" izložbe.

Izložbu je organizovalo Javno komunalno preduzeće (JKP) "Zoohigijena i veterina Novi Sad" uz podršku grada.

Iz "Zoohigijene" su najavili da će sutra u Prihvatilištu za pse u blizini novosadskog naselja Šangaj biti održana izložba mješanaca koji tamo trenutno borave i čekaju da budu udomljeni.

Zaposleni u "Zoohigijeni" izvodiće pse i predstavljati ih ponaosob, a posjetioci će imati priliku da nekog od njih odvedu svojoj kući.

JKP "Zoohigijeni i veterina Novi Sad" svakodnevno brine o 300 napuštenih pasa, koje udomljavaju, hrane i obezbjeđuju im neophodnu medicinsku pomoć. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije