Svijet životinja

Ovo su najodanije rase pasa

Ovo su najodanije rase pasa
Foto: Print Screen/Instagram | Ovo su najodanije rase pasa

Svi vole reći da se njihov porodični pas ističe među ostalima, a Drummondi nisu izuzetak.

Ree Drummond nedavno je objavila slatki video svoje svakodnevne šetnje sa psima. Međutim, jedini pas koji uvijek ostaje uz nju je labrador Lucy.

"Drugi psi su nekoliko koraka ispred, trče. Ali Lucy me nikad ne napušta", napisala je Ree.

Labrador

Postoji razlog zašto je Lucy toliko odana svojoj vlasnici. Ova rasa je izvrstan izbor za porodicu s malom djecom i drugim psima. Labradori se slažu sa svima i beskrajno vole svoje vlasnike. Prema Američkom kinološkom klubu, godinama su rasa broj jedan, a koliko su odani toliko su i puni pozitivne energije.

Buldog

Uprkos svom grubom izgledu, buldozi su prijateljska i mirna rasa koja je odličan suputnik svim generacijama.

Zlatni retriver

Ovi psi su kroz istoriju bili poznati kao otvoreni i moćni saputnici beskrajne energije i odanosti. Zato i jesu u samom vrhu po pitanju prijateljski nastrojenih i odanih pasa.

Njemački ovčar

Njemački ovčari izvorno su uzgajani da budu radni psi svojim ljudskim saputnicima. Inteligentni su i samouvjereni te sjajni porodični psi.

Bigl

Kroz istoriju su korišteni kao lovački psi, ali nema sumnje da su biglovi nevjerovatno odani i zabavni psi.

Mops

Prema Američkom kinološkom klubu, mopsovi žive za ljubav. Neizmjerno vole svoje vlasnike i vole primati ljubav. Sićušni su, idealni za porodicu i vrlo prilagodljivi. Dobro im je gdje god su sa svojim ljudima.

Irski seter

Ovo je još jedan pas uzgojen kako bi pomogao ljudima u lovu, a obožava svoje vlasnike. Njihova otvorena priroda čini ih prijateljski nastrojenima, rado se igraju s malom djecom i vole udovoljavati odraslima. Osim toga, poznati su po svojim mekanim krznenim kaputima.

Newfoundlander

Ispod medvjeđih crta lica i pahuljastog krzna newfoundlandera krije se iznimno strpljiv i odan pas. Vole se maziti i vrlo su nježni.

Australijski ovčar

Podložni su dresuri, neumorni i izuzetno inteligentni, a kada se s nekim povežu, njihova odanost je nepokolebljiva.

Bernardinac

Bernardince nazivaju nježnim divovima s razlogom. Poznati su kao odlične dadilje jer su nježni i strpljivi s djecom. Prilično su otvoreni prema strancima i drugim psima, ali uglavnom su predani svojim ljudima, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije