Svijet životinja

Pogledajte kako mačka tješi svog uznemirenog brata

Pogledajte kako mačka tješi svog uznemirenog brata
Foto: Printscreen TikTok | Pogledajte kako mačka tješi svog uznemirenog brata
N.N.

Kada se Nosi prvi put pridružio svojoj porodici, bio je veoma povučen. On je oduvijek bio nezavisna mačka, ali njegova vlasnica je mislila da bi on mogao imati koristi od prijatelja - i bila je potpuno u pravu.

Bejbi se pridružio porodici prije oko godinu i po dana i od tada su on i Nosi nerazdvojni.

"Oni su zakleti najbolji prijatelji. Maze se po cijeli dan, igraju se i svađaju 24/7. Kada sam dobila Nosija, bio je pomalo agresivan i veoma usamljen. Ova beba je donijela sunce u njegov život. Sada voli da se igra i voli da mazi brata. On je izuzetno zaštitnički nastrojen prema njemu i uvijek ga 'kupa'", rekla je Roza Leger za The Dodo.

Nedavno je Roza otišala na nedjelju dana, ostavljajući Nosi i Bejbi same. Angažovala je čuvara kućnih ljubimaca da ih provjeri, ali oboje bi se sakrili kad god bi ona svratila. Bila je malo zabrinuta jer je Bejbi veoma vezan za svoju vlasnicu, i nije bila sigurna kako će se nositi bez nje.

Srećom, imao je Nosija. Jednog dana dok je nije bilo, Roza je pogledala jednu od kamera i vidjela najslađu stvar ikada. Činilo se da je Bejbi zabrinuta zbog njenog odsustva. Sjedio je ispred Nosija i odjednom se naslonio na njega - i Nosi ga je odmah zagrlio šapom ne bi li ga utješio.

Čitava scena je bila tako divna i pokazala je koliko se braća zaista vole.

"Od početka je tješio svog brata. Ovo iskustvo ih je definitivno zbližilo. Moj mali još više voli svog velikog brata. Ne mogu da zamislim kako bi se osjećaš da nije imao bratovljevu ljubav i zaštitu. Iskreno, nisam mislila da ovakva ljubav može postojati među životinjama, ali zaista postoji", rekla je Roza.

(24sedam)

@catvida #catsoftiktok #twocats #catbrothers ♬ Stand By You - Rachel Platten

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije