Svijet životinja

Pogledajte reakciju psa nakon što je uhvaćen u krađi hrane

Pogledajte reakciju psa nakon što je uhvaćen u krađi hrane
Foto: Printscreen/Twitter | Pogledajte reakciju psa nakon što je uhvaćen u krađi hrane

Pokušaj krađe hrane sa radne površine u kuhinji postao je viralan. Vlasnica zlatnog retrivera Beck snimila je svog psa koji je odlučio dohvatiti posudu s hranom.

Pas stoji na zadnjim nogama i šapama pokušava da dohvati plastične posude pored mikrovalne peći u kojima je hrana. Uspio je da ugrabi jednu pa ju je uzeu u usta, siguran da je njegov plan uspio.

Nažalost, uhvaćen je.

"Nevjerovatno", govori žena koja snima, dok pas stoji s posudom u zubima ispred nje, nadajući se da će se ipak nekako izvući.

"Šta misliš da radiš", upitala ga ona, a njegov izraz lica se nije promijenio. Više nije bio uzbuđen, već se iskreno kajao i gledao u pod.

Retriver je prihvatio poraz pa spustio posudu na pod.

"Psi su tako pametni, ali mrze kad ih uhvatite na djelu", komentarisala je na Twitteru žena.

Video je sakupio 1,1 milion pregleda, a trener pasa i savjetnik za ponašanje životinja Liz Palika vjeruje da se ovakvi incidenti mogu zaustaviti prevencijom.

"Morate obezbijediti da vaš pas ne može ništa ukrasti", izjavila je za Honest Kitchen.

"Spremite namirnice čim dođete iz kupovine, ne ostavljajte ih za kasnije. Nakon jela uklonite sve ostatke i operite suđe ili ga stavite u mašinu za npranje suđa. Ne skladištite hranu na pultu. Ne učite psa da liže prljavo posuđe. Kad se bavite prevencijom, smanjujete šanse za krađu hrane", pojasnila je Palika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije