Svijet životinja

Poslije dva mjeseca uhvaćena i posljednja divlja svinja na Zvezdari

Poslije dva mjeseca uhvaćena i posljednja divlja svinja na Zvezdari
Foto: Ilustracija | Poslije dva mjeseca uhvaćena i posljednja divlja svinja na Zvezdari

U Zvezdarskoj šumi, poslije lova koji je trajao čak dva mjeseca, uhvaćena je divlja svinja teška skoro 130 kilograma.

Ona je pri hvatanju bila veoma uplašena, te je razvalila rešetke kaveza u koji su je smjestili.   Posle dva mjeseca agonije, sada su bezbedni građani, ali i sama životinja jer je cilj bio spasiti i nju. Ona će uskoro biti vraćena u svoje prirodno stanište.

Iz JKP "Veterina Beograd" rekli su za "Blic" da su oni nakon lova divljih svinja, kada su one doplivale sa Velikog ratnog ostrva u urbane dijelove Beograda, primjetili da im "fali jedna". 

Oni su potom kontaktirali građane sa područja Zvezdarske šume kako bi im dali neke bliže informacije gdje je posljednji put opažena.

"Mi smo imali informaciju da je ona prošla do Opservatorije na Zvezdari, te smo angažovali lovačko udruženje, i u saradnji sa njima trudili se da je ulovimo. Oni su napravili klopku sa rešetkama u kojoj je bila postavljena hrana kao mamac. Divlja svinja se desetak dana navikavala na mesto gde se hrani, i nakon toga je uhvaćena", rekao je direktor JKP "Veterina Beograd", Branimir Grubić.

Iz ovog preduzeća dodali su još da je ovo zvanično posljednja divlja svinja koja je uhvaćena u urbanoj sredni Beograda, i vraćena od strane lovačkog udruženja u svoje prirodno stanište.

Podsjetimo, prethodnih mjeseci Beograđani su imali više prilika da se upoznaju sa divljim svinjama, a posebno tokom kiša i poplava kada su masovno krenule sa Velikog ratnog ostrva ka Novom Beogradu, ali i centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije