Svijet životinja

Rođendanskim tortama usrećuje kućne ljubimce

Rođendanskim tortama usrećuje kućne ljubimce
Foto: Instagram/tortezapse.bl | Rođendanskim tortama usrećuje kućne ljubimce

BANJALUKA - Danijela Nježić iz Banjaluke je svoju dugogodišnju ljubav prema psima krunisala tako što je došla na ideju izrade rođendanskih torti za kućne ljubimce, što joj je u zadnjih godinu dana postalo hobi.

Ona je prva u Banjaluci došla na ovakvu ideju i time je spojila svoje dvije ljubavi, pakovanje poklona, odnosno izradu kreacija, i ljubav prema psima. 

"Veliki sam ljubitelj pasa i imam ih cijeli život. Osjećam ogromnu ljubav prema njima i znam da nam oni uzvraćaju veliku  ljubav", priča Nježićeva.  Ističe da svaki vlasnik kućnog ljubimca želi da mu iskaže tu ljubav i ona smatra da su rođendanske torte za ljubimce najbolji način za to. Počela je, kako kaže, da pravi torte za svoje pse, a tada joj je prijatelj predložio da počne praviti i za šire mase.   Ona je nakon toga otvorila Instagram profil i veoma se iznenadila dobrim odzivom.

"Na početku su to bile obične torte, ali uvijek dobijete inspiraciju da naučite nešto novo ili da unaprijedite svoje kreacije", priča Nježićeva. Kada je zainteresovanost u pitanju, kaže da su ljudi spremni da izdvoje koliko god je potrebno novca da bi obradovali svoje ljubimce na njihov poseban dan. 

"Rijetko ko me i pita koliko koštaju torte, interesuje ih samo okvirna cijena. Želja da se ljubimac obraduje jača je od bilo čega", priča Nježičeva.  Prema njenim riječima, torte su jestive i za ljubimce i za vlasnike, a psi ih rado jedu.

"Torte su bez soli, šećera i aditiva. Pravim ih od pilećeg mesa, džigerice, povrća, palente, a koristim prehrambenu boju za kolače", ističe Nježićeva. Dodaje da se ovim počela baviti u slobodno vrijeme jer je svoju pakirnicu za pakovanje poklona privremeno zatvorila zbog planova za dalji rad i proširenje. 

Planira da u budućnosti, osim torti, pravi i manje poslastice za ljubimce, ali i još mnogo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije