Svijet životinja

Slatki lijeni psi koji ne zahtijevaju puno aktivnosti

Slatki lijeni psi koji ne zahtijevaju puno aktivnosti
Foto: N.N. | Slatki lijeni psi koji ne zahtjevaju puno aktivnosti
N.N.

Iako psi generalno važe za životinje koje su uvek spremne na igru, šetnju i razne aktivnosti, to ne važi za sve rase. Postoje one koji bi radije leškarile nego trčale za lopticom.

Ukoliko ste ljubitelj pasa, ali baš nešto i ne volite duge šetnje ili prosto nemate vremena za njih, slobodno nabavite neku od ovih rasa, piše petface.net.

Engleski buldog

Ova rasa psa je vjerovatno jedna od najviše lijenjih, iako je bilo primjeraka koji su naučili da vode skejt, pa čak i da surfuju. Kao i svakom drugom psu, potrebna im je aktivnost, ali im isto tako savršeno odgovara i da spavaju po cijeli dan na kauču.

Francuski buldog

Francuski buldog je malo življi od svog engleskog rođaka, ali to ne znači da manje uživa u snu i domoru. Ova rasa je odličan izbor za one ljude koji žele zabavnog psa koji voli da odmara.

Bulmastif

Uprkos svojoj veličini i snazi, bulmastif više nije radni pas kao štoi je nekada bio. Ako ništa drugo, vrijedno radi kada je spavanje u pitanju. Svakako im je potrebna vježba, ali su i odlični psi za stan jer nisu preaktivni.

Mops

Preslatki mali mops ima sjajnu ličnost, a jedna od njegovih glavnih osobina jeste ljenjost. Veoma su slatki, a njihovi vlasnici misle da su najslađi kada hrču, nešto što rade veoma često.

Pekinezer

Ova rasa je jedna od najpopularnijih među malim rasama pasa, što ne čudi one koji su upoznati sa ovom rasom. Oni su odlični psi za one koji žele da provode nešto manje vremena na fizičke aktivnosti, a više uživajući na sofi.

Čivava

Čivave su preslatki mali psi koji obožavaju da provode vreme sa svojim vlasnicima. Vole dnevnu šetnju i igru, ali bi radije odmarali unutra na toplom, nego što bi se mnogo igrali na otvorenom.

Engleski mastif

Kao i bulmastif, i veliki engleski mastif je veoma lijena rasa psa koji više uživa u izležavanju nego u čuvanju doma. Kada smo već kod toga, po izgledu bi se reklo da je odličan pas čuvar, ali ne dajte da vas izgled prevari.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije