Svijet životinja

Tri leoparda pobjegla iz safari parka u Hangdžouu

Tri leoparda pobjegla iz safari parka u Hangdžouu
Foto: Image by TeeFarm from Pixabay | Tri leoparda pobjegla iz safari parka u Hangdžouu

Jedan leopard je i dalje na slobodi u blizini kineskog grada Hangdžoua, jednog od najvećih u Kini, nakon što su tri divlje mačke pobjegle iz zoološkog vrta tokom prvomajskog praznika.

Stanovnici koji žive u blizini safari parka Hangdžou, koji sedmicu dana nije obavijestio javnost da su leopardi pobjegli, primjetili su divlje mačke prošle sedmice i alarmirali vlasti, navodi se u saopštenju vlade okruga Fujang, a prenosi Si-En-En.

Snimak nadzorne kamere objavljen na mreži pokazuje da se u petak jedan od dva leoparda šetao pored luksuzne oblasti Ðinjuan Vila, istočno od parka.

Timovi za potragu su poslati, a dva leoparda su vraćena, navodi se u saopštenju lokalne vlade.

Sada je pokrenut masovni lov na trećeg, a zvaničnici i mještani pretražuju teren pješke i uz pomoć drona.

Tek kada je potraga već bila u toku, i sedam dana otkako su životinje prvi put primjećene, park je zvanično obavijestio javnost. Prema pisanju državnog lista "Pejper", osoblje parka je u početku negiralo izvještaje da je ijedan leopard pobegao.

U saopštenju od subote, zoološki vrt je naveo da iskreno žali što nije ranije upozorio stanovništvo, dodajući: "Bili smo zabrinuti da će objava o incidentu izazvati paniku."

Safari park Hangdžou je zatvoren dok lokalne vlasti istražuju slučaj, a osoba zadužena za park privedena je u policiju.

Ostaje, međutim, nejasno kako su leopardi pobjegli.

Zabrinutost zbog loših uslova i labavih sigurnosnih standarda u kineskim zoološkim vrtovima postojala je i ranije, kao na primjer prošle godine, kada je radnika u Šangajskom parku za divlje životinje na smrt izujedao medved pred posjetiocima koji su prolazili kroz safari područje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije