Svijet životinja

U Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni kajmani, pitoni i iguane

U Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni kajmani, pitoni i iguane
Foto: Ilustracija | U Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni kajmani, pitoni i iguane

U policijskoj akciji u Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni su primjerci najstrože zaštićenih životinja koje su bile namijenjene krijumčarenju.

Riječ je o međunarodnoj akciji Interpola, inspektora za zaštitu prirode i ribljeg fonda Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i pripadnika policijskih uprava Pančeva i Novog Sada.

Na području Pančeva zaplijenjena su dva kajmana, po četiri pitona i iguane, loptasti piton i kameleon, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Na području Novog Sada zaplijenjena je iguana, dva loptasta pitona, kolumbijska dugina boa, karpet piton, dvije tarantule i burmanski piton.

Sve zaplijenjene životinje zbrinute su na odgovarajući način u prihvatilištu za zaštićene vrste, a protiv lica kod kojih su pronađene biće podnesene prijave, navodi se u saopštenju.

Zaplijenjene životinje zaštićene su prema CITES (CITES) konvenciji o međunarodnom prometu ugroženih vrsta divlje flore i faune.

Zapljena u Pančevu i Novom Sadu sprovedena je u utorak, 11. juna i juče, u okviru međunarodne operacije "Tanderbolt" suzbijanja krijumčarenja zaštićenih životinjskih vrsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije