Svijet životinja

U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca

U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca
Foto: Jelena Đurđević | U Poljoprivrednoj školi organizovana izložba ljubimaca učenika, profesora i građana

Učenici i profesori Poljoprivredne škole te građani ponosno su predstavili svoje pse, njih oko 50, u želji da baš njihov ljubimac ponese titulu šampiona na 12. izložbi pasa, koju je danas organizovala ova srednja škola.

Titulu najljepšeg rasnog psa ponio je njemački špic, a najlješeg psa na izložbi škotski ovčar. Oba psa su ljubimci učenika ove škole.

Bojan Bakal, direktor Poljoprivredne škole, istakao je da je ovaj događaj postao tradicionalan i da se dug niz godina održava u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Dejan Vujanić, profesor u ovoj školi i jedan od organizatora, rekao je da je ovo 12. put kako su organizovali izložbu, koja je revijalnog karaktera.

"Cilj izložbe je da se djeca zabave i druže, ali i da se druže sa životinjama. Na ovaj način i našu školu predstavljamo u nekom drugom svjetlu", istakao je Vujanić.

Dodao je da su na izložbi učestvovali rasni psi i psi mješanci.

Učenici koji su učestvovali u izložbi i predstavili svoje ljubimce kazali su da su ponosni što se jedan ovakav događaj održava  u njihovoj školi.

"Odlučila sam da prijavim moju Donu na izložbu pasa. Ona je rase azijat i stara je godinu i četiri mjeseca. Mi smo prvenstveno došle da se družimo", rekla je Dragana Savić, učenica prvog razreda ove škole.

Goran Anjđelić, takođe učenik, rekao je da na ovoj izložbi imaju priliku da razmijene mišljenja i iskustva te da nauče mnogo toga, ali i da se on nadao da će njegov mezimac ponijeti titulu šampiona.

Na izložbi su učestvovali i građani koji su preko društvenih mreža saznali za ovaj događaj, a jedan od njih je i Mladen Bijelić iz Lazareva, koji  kaže da redovno ide na slične izložbe, a da je na ovoj učestvovao prvi put.

"Izložba je dobro organizovana, a ja sam se prijavio najviše da se družim sa drugim učesnicima i da razmijenimo iskustva", rekao je Bijelić.

Ovaj događaj je organizovan u okviru "Dana otvorenih vrata Poljoprivredne škole", a gosti su bili i učenici  završnih razreda iz osam osnovnih škola.

"Za naše goste organizovali smo i obilazak škole, za njih smo pripremili i proizvode koje su naši učenici spremili, te su imali priliku da vide i našu izložbu pasa", kazao je Bakal.

Dodao je da je, osim druženja, cilj ove izložbe da predstave školu, ali i sve ono što učenici u njoj imaju priliku da nauče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije