Svijet životinja

U centru grada našli zmiju, izvukla se ispod haube automobila

U centru grada našli zmiju, izvukla se ispod haube automobila
Foto: Screenshot/Instagram | U centru grada našli zmiju, izvukla se ispod haube automobila
N.N.

Još jedan zmija pronađena je u centru Beograda. Nakon vijesti da je u nedjelju, u isto vrijeme, jedna pronađena na Slaviji, druga u Kosovskoj ulici, sinoć u 21:40 u Ulici Marka Oreškovića na Đermu pronađena je još jedna. To je treći slučaj za tri dana.

Riječ je o smuku srednje veličine, a kako za "Blic" kažu iz JKP "Veterina Beograd" radi se o zaštićenoj vrsti, koja je bezopasna.

Kako se navodi na Instagram stranici "Moj Beograd", na kojoj je objavljen video, zmija se izvukla ispod haube automobila.

Takođe, nadležni iz JKP "Veterine Beograd" apeluju na građane da ne rade ništa na svoju ruku, već da ukoliko naiđu na ovu zmiju ili neku drugu, pozovu službu komunalne zoohigije kako bi ova životinja bila bezbjedno premještena u njeno prirodno stanište.

Kontakt telefon službe zoohigijene je 011 329-30-99, ovaj broj možete pozvati svakog radnog dana od 7 do 22 časa. Ostale dežurne kontakte možete pronaći na sajtu JKP "Veterina Beograd".

Prije nekoliko dana u strogom centru grada, na Slaviji i u Kosovskoj ulici, takođe su pronađene zmije.

Kako su u više navrata objašnjavali stručnjaci, ostale vrste zmija su najvjerovatnije iz prirode sa periferije do urbanih dijelova stigle tako što su se uvukle pod haubu automobila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije