Svijet životinja

Vepar napravio haos u crkvi, svinja popila 120 litara alkohola

Vepar napravio haos u crkvi, svinja popila 120 litara alkohola
Foto: Ilustracija | Vepar napravio haos u crkvi, svinja popila 120 litara alkohola

Parohijani jedne crkve u Poljskoj bili su životno ugroženi proteklog vikenda, kada je divlji vepar uletio u crkvu tokom molitve i porušio sve što mu se našlo na putu.

Svinja je ušla na nedjeljnu misu u crkvi u poljskom gradu Ruda Slaska, pošto je razbila staklena vrata na ulazu. Incident se desio nekoliko minuta nakon početka mise, a vepar je izazvao paniku među prisutnima.

"Na sreću, uspjeli su brzo da uplaše vepra pa niko nije povrijeđen", rekao je policajac i dodao da je životinja slomila dvije vaze i pocijepala ikonu Isusa Hrista tokom divljanja po crkvi.

Prema izvještajima lokalnih medija, životinja je vjerovatno upala u crkvu u potrazi za hranom. Lokalne vlasti su obećale da će se suočiti sa ovim problemom, pošto životinje sve češće ulaze u gradove u potrazi za hranom, prenosi Sputnjik.

Prije mesec dana još jedan vepar se našao na naslovnim stranama lokalnih medija, nakon što je krenuo u potragu za hranom.

Pripitomljeni vepar nazvan Črumek pobjegao je svom vlasniku Pavelu Kovalskom, istraživaču šuma i stanovniku gradića Kolo. Nedjelju dana kasnije vepar je pronađen kako leži obeznanjen na jednoj farmi nakon što je popio oko 120 litara alkoholnog fermenta od koga se pravi vino.

Farmer je stupio u kontakt sa Kovalskim, koji je ubrzo preuzeo ljubimca avanturistu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije