Visoke kamatne stope uvećale dobit Centralne banke BiH

SARAJEVO - Centralna banka Bosne i Hercegovine je u prvom kvartalu ove godine ostvarila dobit od 108,55 miliona KM, objavila je ova finansijska institucija.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed naznaka povećanja potražnje u Kini i potencijalnih prekida u isporuci iz Kanade.

Sindikalna potrošačka korpa za april iznosi skoro 3.000 KM

Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe prosječnom platom iznosi 44,88 posto, a minimalnom platom 21,12 odsto.

Za tri mjeseca uvezeno više od 230.000 tona naftnih derivata

SARAJEVO - Federacija BiH uvezla je u prvom kvartalu 231.592 tone naftnih derivata, što je za 13,92 odsto više u odnosu na isti kvartal lani.

Vrijednost izvoza rakije iz Srbije oko 25 miliona evra

Izvoz rakije iz Srbije kontinuirano raste iz godine u godinu i procjenjuje se da je on trenutno oko 25 miliona evra, izjavio je danas savjetnik predsjednika Privredne komore ...

Sve više Japanaca se obraća agencijama da daju otkaz u njihovo ime

Nakon praznika Zlatne nedjelje koja je završena početkom maja, sve veći broj japanskih radnika se obraća privatnim agencijama da bi dale otkaz u njihovo ime.

U BiH objavljen oglas za posao: Plata preko 18.000 KM

Nakon što je Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona objavila oglas da firma iz Zenice traži radnike za rad u rudniku zlata u Tanzaniji, saznalo se i kakvi su uslovi.

Italija gubi mladu, kvalifikovanu radnu snagu

​RIM - Mladi kvalifikovani Italijani sve češće odlaze u inostranstvo. Italijansku privredu bi to moglo skupo koštati.

Poznato koja će biti cijena za veknu hljeba poslije 1. juna

​BEOGRAD - Vekna "sava" hljeba koštaće 54 dinara i nakon 1. juna kada ističe važenje aktuelne uredbe kojom je ograničena cijena hljeba.

Za 27 metara kvadratnih traže preko 120.000 maraka

​BEOGRAD - U oglasu koji je osvanuo na internetu navodi se da se stan od 27m2 prodaje za 64.000 evra (125.000 maraka). Iako je prostor maksimalno iskorišten, korisnicima ...

Njemački luk i egipatski krompir u banjalučkim marketima

BANJALUKA – Crveni luk iz Njemačke, krompir i bijeli luk iz Egipta, te poljske jabuke preplavili su tržne centre u Banjaluci.

Cijena stanova u Srpskoj papreno porasla za godinu dana

BANJALUKA - Prosječna cijena po metru kvadratnom završenog i prodatog stana u prvom kvartalu ove godine u Republici Srpskoj iznosila je 2.851 KM i veća je za 24,1 odsto u ...

IDDEEA i Centralna banka BiH unapređuju poslovne procese

SARAJEVO - Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Bosne i Hercegovine Almir Badnjević razgovarao je sa delegacijom Centralne ...

Promet na Sarajevskoj berzi samo 680 KM

SARAJEVO - Trgovanjem na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 680 KM, a u okviru tri transakcije ukupno je prometovano 2.607 vrijednosnih papira.

Otvoren "Zenica Expo 2024": Tržište rada vapi za radnom snagom

ZENICA - Prvi internacionalni sajam zapošljavanja i edukacija "Zenica Expo 2024", u organizaciji zeničke agencije AVS, svečano je otvoren u petak u Gradskoj areni "Husejin ...