Većina studenata želi posao u Google

Studenti prestižnih svjetskih univerziteta već pet godina biraju „Google“ kao najpoželjnijeg poslodavca.

Cijene hrane u Hrvatskoj kao u EU, a plate tri puta niže

ZAGREB - Hrvatska je prema prosječnom nivou cijena šesta najjeftinija članica EU te se s cijenama koje dostužu 67 odsto prosjeka EU nalazi između Litvanije i Slovačke.

Jenjava strah, globalne berze u plusu

Akcije na svjetskim berzama su danas pretežno u plusu, jer je na globalnim tržištima djelimično splasnuo strah od rastućih trgovinskih tenzija između SAD i Kine.

Kako je uspjela Kanada: Od poljoprivredne zemlje do bogatog diva

OTAVA - Kanada, površinom jedna od najvećih zemalja svijeta, ima ogromna prirodna bogatstva, ekonomski i tehnološki razvijala se paralelno s južnim susjedom SAD-om.

Ugostiteljima promet veći za 30 odsto

BANJALUKA - Da ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer su imali puno posla, pokazuje i podatak da je promet u ugostiteljstvu u RS u prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isti ...

Hrvatska na začelju zemalja EU po debljini novčanika

BRISEL - Hrvatska se i prošle godine, uz Bugarsku i Mađarsku, našla na začelju liste zemalja Evropske unije po pokazatelju stvarne lične potrošnje po stanovniku.

Platiš kafu od 2$ bitcoinom, ali te to košta dodatnih 57

Samo superkompjuteri će moći da kopaju kriptovalute u bliskoj budućnosti. Ali veća opasnost je što te transakcije mogu da dovedu do kolapsa interneta.

Mundijal će svjetskoj ekonomiji odnijeti 11,9 milijardi dolara?

NJUJORK - Ukupno 11,9 milijardi dolara svjetskog bruto domaćeg proizvoda je u opasnosti da bude izgubljeno tokom prve dve nedelje Svjetskog fudbalskog prvenstva zbog pada ...