Novosti

Pratite nas na Google news

Amerikanci brane Juga: Nije najgori auto u istoriji

Amerikanci brane Juga: Nije najgori auto u istoriji
Foto: PrintscreenYoutube | Amerikanci brane Juga: Nije najgori auto u istoriji
N.N.

Nekadašnji ponos jugoslovenske auto-industrije na Zapadu je često bio (ne)pravedno okarakterisan kao najgori, ili jedan od najgorih automobila svih vremena, ali da li je baš tako?

Kako bi se lično i bez predrasuda uverili u karakteristike Juga, novinari američkog automobilskog sajta Jalopnik testirali su jedan primjerak ovog modela koji im je ustupio njihov kolega.

Oni su pokušali da što objektivnije ocijene automobil, uprkos negativnoj reputaciji koju Jugo ima u američkoj javnosti. Istakli su neke njegove pozitvne strane - poput dizajna i iskorišćenosti prostora u kabini, dok su zamerke išle na račun loših materijala i završne obrade.

Kao još jedan važan detalj u vezi sa lošim imidžom koji Jugo ima u Americi, novinar Jalopnika ističe da vlasnici ovog automobila zbog njegove niske cijene uglavnom nisu vodili dovoljno računa o svom vozilu i često bi ga zapustili - jer su ga smatrali bezvrijednim.

Povrh toga, auto koji je bio na testu star je preko tri decenije.

Kada se sve sabere i oduzme, zaključak je da Jugo nije bio bogzna kakav automobil, ali da svakako nije ni najgori u istoriji.

(B92)

Pogledajte video:

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije