Novosti

Bentley Flying Spur debitirao s W12 motorom

Bentley Flying Spur debitirao s W12 motorom
Foto: N.N. | Bentley Flying Spur debitirao s W12 motorom

Čista definicija aristokratskog luksuza, Bentley Flying Spur, stigao je u novom izdanju, s većim gabaritima i motorom W12 sa 626 KS.

Na tržištu se nameće kao pravi automobil za one kupce kojima Audi A8, BMW Serije 7 i Mercedes-Benz S-klase, čak i u produženim i najopremljenijim izvedbama, nisu dovoljno luksuzni. Treća generacija Flying Spura nastavila je u tom smjeru.

U dužinu se protegnuo na 5304 milimetara, a međuosovinski razmak sad iznosi 3195 mm, 130 više nego kod prethodnika. Dakle, ionako kraljevski komfor sad je podignut na još višu razinu. Vjerojatno niti jedan automobil na tržištu ne nudi više prostora na noge putnicima straga. Dvije odvojene fotelje presvučene su najfinijom kožom, nude mogućnost grijanja i hlađenja, imaju masažnu funkciju, a mogu se podešavati u čak 15 smjerova.

Što se tiče individualizacije sve što kupac poželi Bentley će ispuniti, pogotovo obzirom da njihovoj klijenteli cijena nije bitan faktor. U moru sve moguće opreme svako valja istaknuti audio sustav Naim sa 19 zvučnika snage 2200 W.

Ispod poklopca motora nalazi se 6-litreni twin-turbo benzinac W12 sa 626 KS i 900 Nm, kakav se već ugrađuje u model Bentayga Speed. Premda Bentley Flying Spur na vagu donosi 2435 kilograma katapultiranje do stotke traje svega 3,8 sekundi, a najveća brzina iznosi čak 333 km/h.

(NN/sutopress.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije