Novosti

Citroën C3 Aircross postao pravi prodajni hit

Citroën C3 Aircross postao pravi prodajni hit
Foto: N.N. | Citroën C3 Aircross postao pravi prodajni hit

​Dvadeset mjeseci nakon predstavljanja Citroën je za kompaktni SUV model C3 Aircross već zabilježio 200.000 prodatih primjeraka. Ovim odličnim rezultatom postao je drugi najprodavaniji model marke Citroën, ali i treći najprodavaniji model u ovom segmentu na tržištu Francuske i šesti naprodavaniji model segmenta u Evropi.

Tako je Citroën C3 Aircross odigrao veliku ulogu u zamahu Citroëna koji trenutno ima najveći rast prodaje u 12 najprodavanijih automobilskih marki u Evropi, prenosi Klix.

Od početka 2019. godine u Evropi su narudžbine za ovaj model zabilježile rast od 16% u odnosu na prvih 5 mjeseci 2018. godine. Time je C3 Aircross pozicioniran kao drugo najprodavanije putničko vozilo marke, odmah iza popularnog C3.

Zahvaljujući svom jedinstvenom i razigranom dizajnu i izraženoj modularnosti, te čak 12 asistenata za vožnju, Citroën C3 Aircross Compact SUV je takođe potvrdio svoju privlačnost i kroz vrlo zanimljive podatke o prodatim primjercima.

Tako je:

- 60% narudžbina bilo za najbolju verziju (Shine)

- 30% narudžbina je odabrano sa jednim od 4 opcionalna enterijera

- 25% narudžbina je odabrano sa kontrastnim krovom i 20% sa 'Color Pack' opcijom (ofarbani umetak na krovne šipke, dekoracija četvrtine panela, oklopi ogledala i obloge prednjih svetala)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije