Novosti

Električni motor koji osvaja srca

Električni motor koji osvaja srca
Foto: N.N. | Električni motor koji osvaja srca

Confederate Motorcycles, jedan od samo nekoliko proizvođača egzotičnih motora, skoro je promijenio svoje ime u Curtiss Motorcycles, postavši nova kompanija, sa sasvim novim etosom, koja smatra da je budućnost ove grane industrije električna…

To možda zvuči kao loša vijest za sve one okorele fanove ovog brenda, ali budite bez brige – njihova besprijekorna stilizacija je i dalje tu, pa su njihove neobične ideje dizajna kombinovane sa električnom snagom.

Curtiss Motorcycles brend predstavio je prije nekoliko mjeseci trio futurističkih koncepata, koji prihvataju ekološki električni pogon, ali jedan od njih sada djeluje znatno bliže realnosti od drugih.

2020 Curtiss Hera model predstavljen je u svoj svojoj proizvodnoj slavi prije nekoliko nedelja, a predstavlja vrhunski i privlačni motor, koji će definitivno mamiti pažnju na ulicama u bliskoj budućnosti.

Inspirisan motorom Glena Kurtisa, koji je oborio brzinski rekord 1907.godine, novi Curtiss Hera sadrži brojne stilske elemente originalnog koncepta, sa nekoliko minornih razlika.

Baza točkova djeluje kao da je istih dimenzija, ali se E-twin motor nalazi ispod sjedišta, dok V8 pakovanje baterija djeluje nešto manje i ljepše stilizovano.

Stopica djeluje elegantnije u proizvodnoj verziji modela, zbog čega čitav motor dobija neku sasvim drugačiju auru oko sebe, nudeći bolju zaštitu za dijelove koji su skriveni iza.

Tu je takođe i novo sjedište u stilu klupe, interesantni usjeci u prednjoj viljuški i blatobrani koji djeluju veće od onih sa originalnog koncepta.

Nažalost, još uvijek nemamo specifikaciju performansi ovog modela, ali smo sigurni da će vas on impresionirati na više načina, nudeći vam nevjerovatno uzbuđenje, čim dođe do tržišta.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije