Novosti

Lamborghini uskoro predstavlja još jedan novi model

Lamborghini uskoro predstavlja još jedan novi model
Foto: Pixabay/Ilustracija | Lamborghini uskoro predstavlja još jedan novi model
N.N.

Lamborghini u posljednje vrijeme vrijedno radi, što potvrđuje i saopštenje pod nazivom Najboljih šest mjeseci ikada, a sada možemo očekivati novi model, i to vrlo brzo.

Italijanska kompanija je zabilježila ogroman uspjeh u prvoj polovini 2021. godine. 

Urus je još uvijek najprodavaniji model zahvaljujući 2796 isporučenih primjeraka ovog super SUV-a, a SAD je i dalje najveće tržište za proizvođača iz Sant-Agata Bolognesea. Potom slijede Kina, Hong Kong i Macau.

Ali stajanja nema jer Lamborghini ovog ljeta planira predstaviti još jedan novi model, nakon što smo vidjeli Aventador Ultimae, prenosi portal Index.

Iz Lamborghinija je potvrđeno da će Ultimae biti posljednji "čisti" V12 superautomobil tako da nije poznato što se može očekivati.

Legendarni Countach slavi 50. godišnjicu ove godine tako da postoji mogućnost da će se pojaviti model u čast "rođenja" LP500 koncepta 1971. godine.

Ako bude tako, novi model će slijediti korake Miure Homage, ograničenog modela baziranog na Aventadoru, koji se pojavio 2016. godine povodom proslave zlatne godišnjice modela koji se smatra Lamborghinijevim prvim superautomobilom.

Zasad se može samo špekulisati jer službenih informacija još uvijek nema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije