Novosti

Nova Škoda Octavia stiže ove jeseni

Nova Škoda Octavia stiže ove jeseni
Foto: Twitter | Nova Škoda Octavia stiže ove jeseni

Već je bilo riječi o tome da Škoda namjerava da do 2023. lansira tridesetak novih automobila, a jedan od njih će biti i nova generacije modela Octavia. Sada saznajemo da će najpopularniji Škodin automobil biti predstavljen još tokom ove godine.

Vijest dolazi iz samog Škodinog vrha, odnosno od šefa češkog proizvođača Bernharda Maiera koji je rekao da će četvrta generacija moderne Octavije biti predstavljena u drugoj polovini ove godine kako bi se i na taj način obilježilo 60 godina od lansiranje originalnog modela.

Podsjetimo, prva Octavia je predstavljena još 1959, a proizvodnja joj je prestala 1971. Ovaj model je dobio naziv Octavia jer je bio osmi automobil tada nacionalizovanog češkog proizvođača automobila.

Očekuje se da bi premijera mogla da se odigra na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Na tržištu će se svakako naći i karavanski model, ali vjerovatno će u ovoj godini biti predstavljen samo liftback model s petora vrata. Naravno, nova Octavia će se bazirati na platformi MQB.

Dalje, nova Octavia bi trebalo da se vrati tradicionalnim jednodjelnim prednjim svjetlima, a ostatak spoljašnjeg dizajna će slijediti aktuelne Škodine novitete a preuzeće i neke karakteristike recentnih studija. Unutrašnjost će se moći da se pohvali naprednijom opremom, a veliki adut će biti visok nivo praktičnosti kao i bogata ponuda prostora.

Što se motorizacije tiče osnovu ponude će činiti Volkswagenovi benzinski i dizelski turbo motori manje zapremine. Vjerovatno će se u ponudi naći i hibridna, odnosno plug-in hibridna verzija. Takođe, hibridni pogonski sklop bi trebalo da pokreće i RS varijantu koja će ponovo zauzeti sam vrh ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije