Novosti

Novi Hyundai Santa Fea brutalnog izgleda

Novi Hyundai Santa Fea brutalnog izgleda
Foto: Hyundai promo | Novi Hyundai Santa Fea brutalnog izgleda

Prerušeni prototip Hyundaija za testiranje uhvaćen je na parkingu u Koreji, a video je postavljen na lokalnom kanalu platforme YouTube pod nazivom Pungtagi TV.

Navodno je kamera uhvatila novu generaciju krosovera Santa Fe sa fabričkim indeksom MX5.

Podsjetimo se da je trenutni SUV serije TM u prodaji od 2018. godine, a 2020. godine pretrpio je značajnu nadogradnju. U međuvremenu, kažu da je Hyundai i dalje nezadovoljan prodajom aktuelnog modela.

Na primjer, u rodnoj Koreji prošle godine, krosover je stekao 41.600 vlasnika, dok je srodni Kia Sorento prodat u skoro 70.000 primjeraka na domaćem tržištu, a skuplji SUV Hyundai Palisade je popularniji (52.338 jedinica).

Moguće je da je zbog toga Hyundai odlučio da je vrijeme da Santa Fe promijeni imidž.

Sudeći po ovim snimcima, sljedeći Santa Fe će imati brutalan izgled. Dakle, krosover će imati više "pravougaone" karoserije - kao Kia Mohave ili čak kao Land Rover Defender.

Umjesto dvoslojne optike, biće ugrađeni veliki i naizgled pravougaoni blokovi farova, a na krovu će se pojaviti punopravne krovne šine. Dimenzije još uvijek nisu poznate, ali novi Santa Fe je očigledno veći od svog prethodnika.

Dužina posljednjeg je 4.785 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.765 milimetara.

Unutrašnjost će takođe biti potpuno nova, iako prednji panel još nije otkriven. Međutim, već je jasno da će Hyundai Santa Fe dobiti virtuelni "uređaj" i multimedijalni sistem sa velikim ekranom osjetljivim na dodir.

Pitanje je samo da li će sve to napraviti u obliku sada modernog sistema s više ekrana koji simuliraju jedinstveni ekran ili će ostaviti odvojene ekrane.

Trenutno nema dostupnih tehničkih informacija. Aktuelni krosover Santa Fe je dostupan u Koreji sa 2.5 T-GDI benzinskim turbo četvorocilindrašem sa 281 konjskih snaga, i sa 2.2 turbodizelašem sa 194 "konja".

Pored toga, kod kuće, model ima "jednostavnu" hibridnu verziju HEV sa postavkom zasnovanom na 1.6 turbo motoru, a na nekim tržištima se nudi i plug-in hibridni PHEV.

Očekuje se da će Hyundai Santa Fe, koji se pretvorio u brutalni krosover, imati svjetsku premijeru 2023. godine.

Inače, u Kini se takav SUV ili neće uopšte pojaviti, ili će morati duže da se čeka, jer je tamo izduženi Santa Fe upravo preživio restilizaciju, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije