Novosti

Opel Astra dizel izgubila snagu

Opel Astra dizel izgubila snagu
Foto: Opel | Opel Astra dizel izgubila snagu

Opel je počeo da prima rezervacije za novu Astru 1,6 BiTurbo dizel sa SCR (Selective catalytic reduction) tehnologijom.

Astra je odavno u ponudi sa ovim agregatom, ali je Opel morao da ga unaprijedi kako bi ispunio zahtjeve Euro 6d-TEMP standarda, koji uključuje RDE (emisije u stvarnoj vožnji) mjere na javnim putevima i povezan je sa WLTP standardom testiranja vozila.

Zbog toga je ovaj motor izgubio 10 KS, pa sada Astra BiTurbo nudi 150 KS i 350 Nm koji je dostupan u raspnu od samo 1.500-2.250 obrtaja u minuti.

Kao rezultat toga, ova verzija Astre ubrzava 0-100 km/h za devet sekundim 80-120 km/h ubrzava za 7,1 sekundi, a maksimalna brzina je 225 km/h.

Austra 1,6 BiTurbo dizel ima šestostepeni manuelni mjenjač dostupan u verzijma hečbeka sa pet vrata i Sports Tourer.

Dok je gubitak performansi minimalan i teško će biti očigledan regularnim korisnicima, tvrdnje o ekonomičnosti su mnogo iskrenije.

Opel tvrdi da Astra hečbek sada prosječno troši 4,8-5 l/100 km, dok je ranija fabrička kombinovana potrošnja iznosila 4-4,1 l/100 km.

Početna cijena Opel Astre 1,6 BiTurbo dizel hečbeka je 27,720 evra u Njemačkoj.

Opel ističe da je brza tranzicija na Euro 6d-TEMP norme dio strategije da "postane lider u smanjenju emisije gasova", a kao dio te strategije je predstavljanje četiri elektrifikovana modela do 2020, uključujući novu generaciju Corse.

Ona će biti dostupna kao potpuno električni model, dok će Grandland X biti plug-in hybrid.

Do 2024. francuska PSA grupacija koja kontroliše njemački brend planira da ponudi hibridnu ili potpuno električnu verziju svakog putničkog automobila koji je u prodaji.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije