Novosti

Pratite nas na Google news

Prodaje se nikada jeftiniji “Bugatti Veyron”

Prodaje se nikada jeftiniji “Bugatti Veyron”
Foto: Craigslist Orlando | Prodaje se nikada jeftiniji “Bugatti Veyron”
N.N.

Stara izreka kaže da ako nešto zvuči previše dobro da bi bilo istinito onda vjerovatno to i nije istina. Uzmimo za primjer oglas koji je postavljen na sajtu "Craigslist". Na prvi pogled se čini da je riječ o Bugatti Veyronu iz 2012. godine, ali cijena od "samo" 125.000 dolara je svakako upadljiva.

Možda zato što pravi Veyron vrijedi i po nekoliko miliona dolara, pa je ovdje svakako riječ o nečijoj amaterskoj preradi. Naime, vlasnik ovog "Veyrona" je bazirao automobil na Mercury Cougaru iz 2002. godine (isti automobil se prodavao u Evropi kao Ford Cougar) i kaže da je potrošio oko 90.000 dolara da izgleda kao legendarni Bugatti.

Vlasnik kaže da je svaki dizajnerski detalj identičan pravom Veyronu pa se tako čak i spojler otvara pri višim brzinama. Mnogo "traljaviji" posao je urađen u enterijeru i mogu se primjetiti jeftini detalji iz mnogo jeftinijeg Forda.

Nažalost, vlasnik nije takao mehaniku pa se ispod haube i dalje nalazi fabrički 2,5-litarski V6 benzinac sa samo 170 konjskih snaga. Radi poređenja, pravi Veyron se može pohvaliti sa više od sedam puta više "konja".

Vlasnik napominje da je ovaj “Veyron” do sada osvojio 17 nagrada za najbolji automobil na skupovima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije