Novosti

Šef Škode odlazi u Volkswagen

Šef Škode odlazi u Volkswagen
Foto: Pixabay | Šef Škode odlazi u Volkswagen

Tomas Šafer neće predugo uživati ​​na mjestu šefa Škode. Sve zato što će za nekoliko mjeseci preuzeti rukovodeću poziciju u Volkswagenu.

To je rezultat dinamičnih kadrovskih promjena u cijelom koncernu.

Thomas Schäfer, prethodno odgovoran za južnoafričku filijalu Volkswagena, preuzeo je mesto šefa Škode u avgustu 2020. Nakon nekoliko mjeseci visoke karijere u Češkoj, ponovo je unaprijeđen. Prema najnovijim odlukama, u aprilu 2022. postaje glavni izvršni direktor Volkswagena, zamijenjujući na tom mjestu Ralfa Brandstättera.

Sam Brandstätter će se zauzvrat pridružiti glavnom upravnom odboru grupacije, a od avgusta će voditi brigu o ključnim operacijama grupacije na kineskom tržištu. Treba napomenuti da Schäferovog zamjenika u Škodinim strukturama za sada ne poznajemo.

Međutim, biće još promjena u grupi. Izvršni direktor Grupe Herbert Diess preuzeće organizaciju za razvoj softvera Cariad. Do sada je to bio zadatak Markusa Duesmanna iz Audija. Njemačka vjeruje da će to “postaviti važne prekretnice u razvoju vlastitog operativnog sistema”.

Još jedna novost je uključivanje Hildegard Wortmann, trenutne šefice prodaje Audija, u upravljačku strukturu Volkswagen Grupacije. 

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije